Mechelen

Voetbal of oorlog?

Toen ik enkel dagen geleden van Mechelen Zuid naar Mechelen Noord reed, jaja, Mechelen is groot hé, kwam ik ter hoogte van de Oscar van Kesbeeckstraat een heuse blokkade tegen. Groet hekwerken versperden de rijstrook en daarachter stonden grote metalen kruisen met prikkeldraad opgesteld. Deze hele opstelling dat gepaard ging met groot politie vertoon ging verder tot aan de ingang van het voetbalstadion van Racing. Eigenlijk een hele opluchting omdat ik eerst vermoedde dat de oorlog terug uitgebroken was zonder dat ik het bericht had opgevangen. Het leek wel een hele beveiligde zone waar je letterlijk niet zonder kleerscheuren in of uit geraakte.

Toen ik zag dat het allemaal met de voetbal te maken had was ik wel gerustgesteld maar kwamen toch ook de vragen naar boven over het hoe en waarom van deze opstelling. Het moet erg ver gekomen zijn dat men supporters van voetbalclubs als een bedreiging van onze maatschappij aanzien. Dat voetbalsupporters als van het begin aanzien worden als hooligans., terwijl voetbal vooral voor de supporters een ontspanning en feest zou moeten zijn.

Ik vind deze evolutie vooral erg voor de duizenden supporters die door deze dranghekken, als beesten, naar hun supportershok geloodst worden. Op voorhand reeds gebrandmerkt als potentiele misdadiger.

Persoonlijk zou ik deze situatie zelf als zeer bedreigend aanvoelen en ik denk dat de meeste echte supporters zich daar ook niet goed bij voelen. Het is een situatie dat uit zichzelf aggressie uitlokt. Ik ben blij dat ik geen voetbalfanaat ben en die behandeling niet hoef te ondergaan om mijn hobby te kunnen uitoefenen.

Categorieën:Mechelen

Getagd als:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.