Mechelen

De ambtelijke molen

Deze morgen ben ik de dag gestart met een belangrijke opdracht op zak, namelijk de officiele documenten voor de aanvraag van een motorrijbewijs in het stadhuis gaan afgeven. Mijn jongste zoon heeft gisteren zijn examen goed afgelegd en heeft daarmee zijn extra rijbewijs verdient. Omdat hijzelf geen verlof kon nemen ben ik dan maar in zijn plaats naar het “huis van de Mechelaar” vertrokken om zijn aanvraag in te dienen. Hij had natuurlijk eerst zijn handteken onder het document geplaatst en dus was ik gewapend om deze formulieren op de juiste wijze in te dienen. Ik had ook nog een foto en zijn identiteitskaart bij, dus wat kon er nog mis gaan.
Telkens ik naar die officiele instanties moet gaan bedruipt mij toch altijd een gevoel van onzekerheid omdat ik, als zelfstandige, nooit de instelling van dat bureel noch mensen zal begrijpen.

Natuurlijk had ik eerst op internet naar de openingsuren van de loketten gekeken vooraleer thuis te vertrekken. Het kantoor was open van 8 tot 16 uur, tenminste dat vertelde internet mij toch. Eenmaal ginder toegekomen bleek het kantoor pas om 12 uur open te gaan. Dikke pech dus, maar aangezien ik mijn fototoestel op zak gestoken had heb ik ervan geprofiteerd om eerst wat foto’s van Mechelen te maken om op Facebook en Myspace te plaatsen. Op die manier was de hele ochtend toch niet verloren.

Rond 12 uur ging ik terug naar het huis van de Mechelaar, want zo heet het gebouw waar ze in Mechelen alle diensten hebben samengebracht, om vast te stellen dat er ondertussen een massa volk voor de gesloten deuren stond te wachten. Ik dus eerst nog een koffietje gaan drinken in een nabijgelegen koffiehuis.

Toen ik terug naar de dienst ging bleek al het volk van de straat verdwenen te zijn, maar stonden er binnen lange rijen volk aan het onthaal te wachten. Dus aangeschoven en uiteindelijk was het mijn beurt. Ik leg uit wat ik kom doen en krijg meteen te horen dat er nog 4 handtekeningen op de achterkant van het formulier moesten geplaatst worden. Mijn zoon had de voorkant afgetekend maar had de achterkant niet gezien. Daarmee was dus het verhaal afgelopen en kon ik terug naar huis met de aanvraag terug in de omslag. Volgende zaterdag kan ik een nieuwe poging ondernemen … benieuwd wat er dan weer gaat ontbreken.

Categorieën:Mechelen

Getagd als:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.