Toerisme

Een weekje Schotland

Het is weeral voorbij, het weekje Schotland.

Ik neem regelmatig de tijd om even op adem te komen, sommige harde werkers noemen dat ontstressen, maar op mijn gezegende leeftijd hou ik het maar op mijn omschrijving.

Toen mijn vrouw jaren geleden begon met reizen te boeken moet ik toegeven dat ik daar niet meteen veel voor voelde.  Misschien was het gewoon de gedachte aan het vliegen dat bij mij deze negatieve gevoelens opriep, maar intussen ben ik bekeerd en zelfs in die mate dat ik er zelfs naar uit kijk.
Op het vliegtuig stappen doe ik nog altijd niet met volle overgave, maar ik troost mij steeds met de gedachte dat de piloten zelf ook wel hun uiterste best zullen doen om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten, in geval van nood. Hierbij hoop ik natuurlijk dat onze piloot niet toevallig een zelfmoordterrorist is want dan zijn we met z’n allen wel gezien hé.

Onze laatste uitstap ging richting Schotland.
Mijn vrouw had een rondrit in Schotland uitgestippeld met een grote lus doorheen de Highlands. Deze rit gaan maken met een Engelse gehuurde wagen en daarmee nog eens gaan links rijden was niet voor mij  weggelegd, dus ook deze opdracht schoof ik zeer stijlvol aan mijn vrouw door. En ik moet hier meteen aan toevoegen dat ze dat goed gedaan heeft. Het is een hele nieuwe situatie voor iemand die reeds 35 jaar aan de rechtse kant van de baan rijdt.

Over Schotland zelf kan ik heel kort zijn, het is een mooi land. Je vindt er bergen, uitgestrekte groene vlaktes maar evenzeer dorre oppervlaktes waarvan je het gevoel krijgt op de maan te zitten. De kuststreek is vooral mooi door de stilte en de rust dat je daar kan vinden.
We hebben heel wat kilometers afgereden maar ik denk toch dat we daarbij zowat alle aspecten van de streek gezien hebben.
We hebben de nachten doorgebracht in b&b’s, hotels en guesthouses, een nieuwe ervaring voor mensen die doorgaans hun keuze laten vallen op hotels. Maar ik moet toegeven dat alle accomodaties in orde waren en dat we overal vriendelijk ontvangen werden.

Dat laatste was zelfs typerend voor Schotland, overal vriendelijke en beleefde mensen.
In tegenstelling tot de meeste citytrips die we maken hebben we met deze rondrit 7 dagen van huis geweest. Het is een mooie toch geweest maar nu moeten we toch eerst wat gaan werken vooraleer we terug aan de volgende uitstap kunnen gaan denken.
Ik zal niet meteen terug naar Schotland reizen, maar deze bestemming blijft toch ook in de toekomst terug op mijn verlanglijstje staan.

3 antwoorden »

 1. Schotland lijkt mij een heel mooi land! Heb jij nog tips voor locaties, musea en andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn?

  • Schotland is inderdaad een mooi land. Je komt hier alle types natuur tegen, zowel bergen als wijde open vlaktes, van begroeid tot schraal en daarnaast heb je natuurlijk ook nog de zee. De Schotse Highlands stralen voornamelijk rust uit.
   Het is zeer moeilijk om één of meer streken aan te duiden, Schotland moet gewoon zelf ontdekken. Er bestaat natuurlijk heel veel informatie over dit gebied en dat ga je zeker op internet kunnen terugvinden.
   Bezoek even deze link http://www.visitscotland.com/
   De vriendelijkheid en beleefdheid van de Schotten is ook mooi meegenomen.
   Ik zou je gewoon aanraden om een reisje naar ginder te boeken, ikzelf ga dat in de toekomst zeker nog eens doen.
   Nog een kleine tip. Naar het schijnt is deze periode van het jaar het beste om Schotland te bezoeken omwille van de ontluikende natuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.