Mechelen

De zomer komt eraan …

De zomer komt eraan en dat zullen we geweten hebben.
Vooral, hier in Mechelen, waar men alles op alles zet om de stad op de kaart te plaatsen is het aanbod van festiviteiten niet meer bij te houden.

We hebben festivals, culturele gebeurtenissen en allerhande neven activiteiten die de Mechelaars en omwonenden geen minuut rust meer gunnen. Je zou als het ware van het ene evenement naar het andere kunnen gaan zonder nog één dag thuis te komen en dat de hele zomer lang.
Eén van de bekendste festivals is natuurlijk Maanrock dat tegenwoordig zo’n succes kent dat het zelfs kan gebeuren dat de echte Mechelaars zelf niet meer op de grote markt kunnen om dit evenement bij te wonen door de toeloop van toeschouwers die van alle landstreken naar Mechelen afzakken. Maar ik denk dat dit tegenwoordig het probleem is dat zich bij veel festivals voordoet … het succes wordt zo groot, te groot eigenlijk om nog gezellig te zijn voor de plaatselijke bevolking.

Maar als Mechelen niets organiseert is het hier in Mechelen gewone een dooie boel.
Het is alsof de mensen die festiviteiten nodig hebben om uit hun huis te komen.
Er is natuurlijk ook een ander probleem. Als je in Mechelen een avondje uit gepland hebt, een avondje toneel bijvoorbeeld, en je wil daarna nog gezellig wat napraten in één of andere taverne op de grote markt zal je dikwijls bedrogen uit komen. De meeste taverne’s sluiten vroeg en dan kan je je gezellige avond wel thuis gaan voortzetten, wat de meeste mensen niet doen.

Voor buitenstaanders, die enkel naar Mechelen komen, aangetrokken door affiches en folders van evenementen, lijkt deze stad natuurlijk bruisend en levend … maar ik heb daar zo mijn eigen mening over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.