Wandelen

Wandeltocht in Zellik 25ste Breugheltocht

Het weder viel mee vandaag en, door de verplichtte stembusgang moesten we gedwongen in de buurt blijven, dus hebben we ervoor gekozen nog eens deel te nemen aan een georganiseerde wandeltocht en dat werd de 25ste Breugheltocht in Zellik. De organiserende club, de Trekplosters, hadden een mooie startplaats voorzien in het cultureel centrum.
Na de nodige formaliteiten, zoals het inschrijfgeld betaald te hebben  en de  controlekaart ingevuld te hebben, konden we vertrekken.
En we kozen voor de kortste afstand.  6km is best te doen als je nog in de namiddag vertrekt en een beetje rustig de omgeving wil bekijken. Aangezien de controlepost mooi in de helft van de omloop zat hadden we dus alle tijd om het rustig aan te doen.
De wandeling vertrok meteen richting autostrade waar we over moesten om daarna in een industrieterrein terecht te komen. Het bleek de korste weg naar de open velden te zijn dus namen we dat er maar bij. Het glooiende landschap gaf ons verschillende vergezichten waarbij de soms een glimp konden opvangen van de glimmende bollen van het Atomium, al moet ik wel toegeven dat dat heel ver af was.
Zo bereikten we al zeer snel de controle en rustpost. Deze was opgesteld in een grote hoeve met een groot binnenplein. Wij kozen voor de zitruimte binnenin het gebouw.

Na een frisse ice tea gedronken te hebben en een lekkere eclair, gingen we terug op pad voor de tweede etappe van onze wandeling. Het werd nog wat meer van hetgeen waar we mee gestart waren, mooie open vlaktes en vergezichten.

Nog voor we ons eindpunt bereikten kregen we, van de organiserende club, een jenever aangeboden langs de kant van de omloop. Deze aanbieding hebben we aan ons laten voorbijgaan, maar ik had wel het gevoel dat wij daarbij een uitzondering op de regel waren 😉

Al snel kwamen terug aan in het cultureel centrum waar een fanfare de wandelaars op een concert vergastte. Wij kozen wel een iets rustiger plaats om te verpozen  na de wandeling en vonden dat in de nabij gelegen tarverne.
Daarmee is deze zondag ook weeral voorbij, we hebben een korte maar mooie wandeldag kunnen beleven in Zellik.
Met dank aan de organisatoren van deze wandeltocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.