Doodgewone dingen

Samen in de file … gezellig.

Als je tegenwoordig in de auto stapt weet je wel wanneer je vertrekt maar nooit wanneer je op je bestemming gaat aankomen, als er van aankomen uiteindelijk nog sprake is. Ik vraag het met trouwens dikwijls af of mensen soms niet gewoon rechts omkeer maken en terug naar huis rijden omdat ze gewoon nergens geraken.

Ikzelf moet toegeven dat me dat toch al een paar keer overkomen is. Zeker met de laatste winter dat we gehad hebben was het huilen met de pet op, ik zette meer dan 1 uur tijd op een rit van nog geen 5 km. Als je dan van Mechelen naar de kust moet is het veel verstandiger van die rit gewoon af te breken en te trachten van de auto zo snel mogelijk terug aan de startplaats te zetten. Maar zelfs bij gewoon weder is het tegenwoordig gewoon een ramp. Overal zijn er wegenwerken en die stroppen het verkeer dat zo al moeilijkheden ondervindt om rijdend te blijven op onze autostrades. We zijn gewoon met te veel en rijden dan ook nog allemaal rond in een beperkte regio omdat nu eenmaal ons land zo gemaakt is. Enkele grootsteden trekken al het werk aan en dus is het ook normaal dat we in die regio’s gewoon nooit meer kunnen doorrijden op gewone werkdagen.

En we moeten ons geen illusies maken want het gaat er voorlopig niet op beteren, zelfs niet als we met z’n allen het openbaar vervoer gaan gebruiken, want die kunnen de drukte nu ook al niet meer aan. Beeld je maar eens in dat vanaf morgen alle automobilisten de trein naar hun werk gaan nemen, ik denk dat iedereen zelfs nog het station niet gaat in geraken. Files aan het station dus ….
Misschien is dat wel een beeld op de toekomst
😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.