Doodgewone dingen

Vakantie

De grote vakantie is begonnen en meteen merk ik dat ook op de diverse sites die ik bezoek. Het is stil op Facebook, twitteren doen de meeste vogels ook niet meer en Myspace heeft het zo te zien al, zonder vakantie, moeilijk om beweging te houden. Al bij al dus geen tijd om op internet door te brengen.

Maar wat doe je dan als je zelf geen vakantieplannen hebt?
De televisie staat momenteel ook ingesteld op zomerprogrammatie, met andere woorden dus veel herhalingen. Zelfs Fawlty Towers is onder het stof uitgehaald. John Cleese ligt al lang niet meer van zijn hotel wakker, maar wij krijgen de belevenissen terug op het scherm.

Ik zou natuurlijk op zoek kunnen gaan achter één of andere hobby om de zomerdagen mee door te brengen, gaan vissen bijvoorbeeld. Maar dan stelt zich de vraag of uren turen naar een dobber op het water zoveel spannender is dat te kijken naar een pc scherm waar ook niets op gebeurd. Ik zou natuurlijk ook frisbee kunnen leren spelen, maar aangezien de weinige mensen die ik ken op verlof zijn zou ik dat spel alleen moeten spelen en dat zie ik dan ook niet zitten.

Natuurlijk zijn er ook nog de oorverdovende festivals die de komende twee maanden overal ten lande doorgaan. Soms staan er zelfs namen op de affiche die ik ken, en soms zou ik bijna de neiging krijgen om deze ook te gaan opzoeken, maar aangezien ik mijn oren, na deze vakantie nog nodig denk te hebben, laat ik dat ook maar aan mij voorbij gaan.

Een mens zou zich bijna verplicht gaan voelen om ook op vakantie te vertrekken om met de hoop mee te doen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.