Toerisme

Een uitstap naar Durbuy

We hadden een mooie dag uitgekozen om naar de Ardennen te rijden, namelijk op onze Nationale feestdag.
Maar eigenlijk maakt dat voor Durbuy niet veel uit, het is daar altijd druk en ook veel te klein. Het kleinste stadje van Belgie lokt nog steeds een massa volk en dat was vandaag niet anders.

Enkele kilometers voor we in Durbuy kwamen hebben we eerst hier een fijne snack gegeten. Een echte aanrader, niet alleen omwille van de zeer redelijke prijs van de bereidingen, maar ook omdat het vooral smakelijk voorgeschoteld werd. De vriendelijke bediening namen we er graag bij … jaja, zelfs in het Nederlands.

Durbuy zelf is één en al gezelligheid, met veel volk en véél terrasjes. Het is een typisch toeristisch centrum dat de bezoeker mooie beelden aanbied voor allerhande fototoestellen die niet weten waar ze eerst foto’s van moeten trekken.

Mooi gelegen aan het water, tussen de bossen en Belgische bergen is Durbuy echt wel een bezoekje waard. En aangezien de stad niet groot is blijft er doorgaans nog wel wat tijd over, zelfs na het bezoeken van verschillende terrasjes, om andere steden en dorpen in deze omgeving te bezoeken.
Wat mij betreft …. een aanrader voor een dagtrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.