Doodgewone dingen

De tijd van Hilversum 3

Als we nu eens terug in de tijd zouden kunnen gaan, zouden we dat wel willen?
Zouden we terug willen naar de tijd waar Herman Van Veen over zingt?
Soms moet ik toch toegeven dat er een glimp heimwee aanwezig is om toch sommige dingen, die vroeger veel eenvoudiger leken, terug naar deze tijd te brengen.
We zijn door de jaren heen veel kwijt geraakt, veel leuke dingen, veel menselijkheid ook. En ik ben echt niet naief en weet ook dat sommige dingen vroeger ook hun nadelen hadden. Zo was er sociale controle, ik moest vroeger niet trachten van niet naar de hoogmis te gaan … ergens een straatje indraaien vooraleer ik aan de kerk was en 10 minuten later zouden mijn ouders al op de hoogte geweest zijn. Het ging dus zelfs nog snel ook. Vandaag mag je gerust iets tegenkomen in je eigen straat, mensen zouden het nog niet opmerken. Het leven is veel jachtiger geworden, mensen hebben, of willen nergens nog tijd voor maken. Ik verbaas me er steeds over hoeveel mensen bij mekaar gebracht kunnen worden enkel door er een televisieploeg bij te betrekken. Probeer vanavond maar eens 10 man uit je familie en kennissenkring bij mekaar te krijgen als je ze een uurtje op voorhand belt, maar als er een filmploeg bij gemengd is komen ze wel vanzelf.
Rare wereld waar we in leven, maar we moeten het er mee doen want we hebben geen andere šŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.