Toerisme

Van de kust naar de ardennen

Sinds vele jaren hadden wij de gewoonte om, voor een uitstapje, richting Belgische kust te rijden, maar sinds kort is daar verandering in gekomen en kiezen we eerder voor de ardennen. Het is niet zo dat we tussen beide locaties moeten kiezen, we kunnen nog steeds richting kust rijden als we daar zin in hebben of de andere richting uit rijden. En ik denk dat vooral de seizoenen onze keuze daarin bepalen. Uiteindelijk is het verrijkend dat een mens zoveel keuze kan hebben, tenslotte zijn beide streken best bereikbaar binnen een haalbaar tijdslimiet. Vanuit onze thuisbasis, Mechelen, hebben we het geluk zowat halverwege ons land te wonen zodat we in beide richtingen ongeveer na 1u tot 1.30u op onze bestemming geraken.
In het voorjaar reden we dus richting Nieuwpoort en genoten daar van een flinke strandwandeling dat ons tot in Oostduinkerke bracht.

De volgende uitstap ging naar de ardennen, maar aangezien we deze streek nog helemaal niet kenden begonnen we maar met het bezoeken van de klassiekers, dus reden we richting Durbuy. Mooie “stad” en vooral erg klein. In de zomerperiode wordt deze streek overgenomen door toeristen die zich allemaal samen in de kleine straatjes trachten te verplaatsen, wat natuurlijk wel sfeer met zich mee brengt, maar ook de nodige drukte. Natuurlijk kan je altijd wat verpozen op één van de vele terrasjes en genieten van een hapje of een drankje. Het terras dat wij uitgeprobeerd hebben was trouwens een hele meevaller, vriendelijke bediening en lekker eten, mooi opgediend.
Persoonlijk bezoek ik Durbuy toch liever in een ietswat minder drukke periode, maar voor de mensen die zich niets van de drukte aantrekken is deze streek zeker een bezoekje waard, maar voor ons was dit nog niet het einde van de tocht.

We trokken verder de grens over … Op zo’n 2u rijden vanuit Mechelen kom je in Luxemburg terecht. Via via zijn we daar in het plaatsje Dirbach terecht gekomen, nog kleiner dan Durbuy maar vooral veel rustiger. Dirbach heeft zelfs een domein Dirbach Plage genoemd, naast een heus hotel kan je hier eveneens verblijven in houten chalets of kamperen op eigen middelen. Op het domein van het hotel is de nodige kampeergelegenheid voorzien zowel voor reizigers die met de tent als die met caravan of motorhome onderweg zijn.

Het hotel is niet groots opgevat maar staat wel voor persoonlijke ontvangst en gezellige en rustige kamer aan de oevers van de Sure. Vissers en wandelaars kunnen hier in de omgeving hun gading vinden. De natuur is hier in overvloed en er is een groot aanbod van wandelmogelijkheden door de verschillende bossen.
Deze hele omgeving is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een weekeind onthaasten.

Ondertussen hebben wij deze plek al genoteerd als één van onze favorieten, vriendelijke bediening in het hotel, propere en rustige kamers, lekker ontbijt met het zicht op de Sure, en vooral een zeer rustige en mooie  omgeving.
En voor de mensen met een huisdier … honden zijn er welkom.
Misschien kom je ons daar ooit tegen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.