Doodgewone dingen

Nieuwe regels omtrent rood stoplicht

Red lightIk ben deze morgen nog eens de stad in gegaan. Niks bijzonders natuurlijk, maar blijkbaar was het toch weeral iets te lang geleden.

Er was zo te zien wel één en ander veranderd. Tegenwoordig mogen wandelaars, zo te zien, de baan oversteken zelfs als het licht op rood staat. Ik moet dat ergens gemist hebben, ik lees zelden de krant en door het feit dat ik ook de televisie begin te mijden zal ik deze wetsaanpassing niet gehoord of gelezen hebben. Het zal misschien een reglement zijn dat voorrang aan de zwakke weggebruiker moet verbreden. Fietsers moesten in het verleden er ook al voor zorgen dat de auto’s minder snel gingen rijden, weet je nog?
Ik denk dus dat dit een nieuw reglement zal zijn ten voordele van de voetgangers, ik was zowat de enige die voor het rode stoplicht stond te wachten. Zelfs mensen die na mij aan de lichten toekwamen, staken de straat nog vlot over, soms hands-free aan het bellen.
Eerst dacht ik nog dat ik verkeerd was, maar aangezien bijna iedereen overstak kan het niet anders zijn dan dat ik fout was. Ik had iets gemist en moet dringend de kranten napluizen wanneer dat die wettekst gepubliceerd is.

Of was ik misschien nog de enige die juist was? Weten jullie het?

2 antwoorden »

  1. Ik heb dit vreemde fenomeen ook al opgemerkt, zelfs toen ik in de auto het – voor mij groene – stoplicht wilde passeren. Maakte de voetgangers nog kwaad ook… Het moet toch aan ons liggen denk ik 😉

  2. Vreemd, ditzelfde fenomeen heeft in Nederland ook al toegeslagen. Zou het besmettelijk zijn? Iets dat uit de gsm’s lekt en het brein beïnvloedt?
    Helaas kijk ik ook nauwelijks TV, maar ik houd wel het nieuws bij en daar is niets gepubliceerd. Misschien is het wel een supergeheime nieuwe wet voor voetgangers! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.