Doodgewone dingen

Er is geen bal op de tv.

Dat ding staat nog steeds centraal in onze huiskamer, wreed groot, want dat heb je met de flatscreen toestellen van tegenwoordig, ze zijn minder diep maar nemen deze oppervlakte leuk in de breedte en hoogte mee en zijn daarmee nog meer dominant aanwezig dan vroeger.

We zijn natuurlijk uit vrije wil een toestel gaan aankopen, ondertussen al enkele jaren geleden, dus we kunnen niemand anders als schuldig aanduiden …

Het zou allemaal leuk moeten zijn, ontspannend, maar sinds het invoeren van reclameboodschappen vind ik er hoe langer hoe minder aan. Precies op het moment dat ik even naar het toestel kom kijken is er steeds weer reclame op tv. Maar eigenlijk is dat niet zo ongewoon want er is heel veel reclame op tv. En bij ons zelfs heel dikwijls hetzelfde. Daarbij wordt deze blok ook nog uitgebreid met trailers van programma’s die we zeker nog moeten zien, reclame van de zender zelf, alsof we niet weten naar welk kanaal we aan het kijken zijn, en daarbovenop nog dvd’s dat we kunnen aankopen of reeksen die ook nog kunnen gekocht worden.
Tegen het ogenblik dat de reclameblok voorbij is ben ik doorgaans ook vergeten naar welk programma, of film ik aan het kijken was.

De zapper, modern woord voor de afstandsbediening, is natuurlijk wel handig om deze blokken te ontwijken, maar wegzappen brengt je meestal gewoon op een ander net met dezelfde reclame, dus … vluchten kan niet meer 😉
Als er dan toch geen publiciteit op dat andere kanaal is kom je op een ander programma terecht, ook niet handig, want meteen zit je twee programma’s te volgen en dat kan heel verwarrend worden. Ik begrijp soms ook niet wat Sylvester Stallone in The sound of music komt doen 😉

Gelukkig is ieder vrij om zelf te kiezen, maar geef mij maar internet … en waar kies jij voor?

2 antwoorden »

  1. Internet! Met een dik vet heel groot uitroepteken.

    Hoe vaak gil ik het niet uit van ergernis als wéér reclame voorbij komt walsen – en nog eens extra luid ook – ik haat het werkelijk. Handig als je even wat te drinken wilt pakken, maar om het kwartier naar de keuken lopen is ook overdreven.

    Dan de banners over reality shows die boven in het beeld verschijnen als je net weer van de film mag gaan genieten.

    Ik kijk al haast geen TV, en het wordt nog minder. TV is kijken, passief, terwijl je veel actiever bent op het internet.

    Dus ik kies voor INTERNET met een voorsprong van 10.000 kilometer 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.