Doodgewone dingen

Internet is een gevaarlijke plaats …

Internet is een gevaarlijke plaats … Hoor je wel eens zeggen.

Vanmorgen nog een gesprek gehad over het feit dat Facebook, Twitter, Myspace en dergelijke gevaarlijke sites zijn om te bezoeken, en vooral om informatie op te posten. Alles wat je doet of zegt kan ooit tegen jou gebruikt worden …

Maar is dat ook zo?
Natuurlijk is internet een open boek en kan er door openbare instanties, werkgevers en advocaten rondgeneusd worden op zoek naar dingen die jij schreef, of foto’s die je ooit gepost hebt.

Je kan zo voorzichtig zijn als je wil maar als iemand anders jouw foto op internet plaatst heb je daar weinig of geen vat op. Was je toevallig ergens aanwezig op een evenement, familie- of ander feest, en plaatst iemand die foto’s op internet en daarbij je naam vermeld sta je, zonder dat je het zelf wil, op internet.
Ik denk zelfs dat het bijna onmogelijk is, voor iemand, om niet meer op internet voor te komen.

Voorzichtigheid is natuurlijk geboden, maar als je niets verkeerd doet en je hebt niets te verbergen zie ik niet meteen het probleem.
Internet is gewoon een nieuw aspect van onze maatschappij geworden, met zijn voor en nadelen.

Persoonlijk zie ik toch veel meer voordelen dan nadelen, wat vinden jullie hiervan?

 

1 antwoord »

  1. Voordelen, mits je voorzichtig bent en geen gekke dingen doet. Je kunt je privacy opties dusdanig instellen dat een beperke groep toegang heeft tot je gegevens en je uitspraken. En je bent zelf verantwoordelijk voor wat je deelt met de online community.

    En als iemand anders iets over je plaatst, dan kun je die persoon er altijd op aanspreken. Of negeren. Of je weet het niet, dan heb je er helemaal geen last van 😉

    Ik denk niet dat het mogelijk is om in deze tijden internet geheel te vermijden. En voor mij persoonlijk zou ik dit ook helemaal niet willen. I love the internet!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.