Doodgewone dingen

Hartjes, hartjes, en nog eens hartjes

Hebben jullie dat nu ook?
Valentijn vieren, tot daar aan toe, maar moet daar nu echt zoveel aandacht aan geschonken worden. Het lijkt bijna op oudejaarsavond, een moment dat je je eenzaam moet voelen omdat je toevallig op 14 februari alleen naar de tv zit te kijken, of voor je pc zit.
Voor sommige mensen is dit emotionele terreur, weeral een dag dat ze door onze maatschappij uitgespuwd worden … dat niemand naar hen om kijkt. Want op 14 februari hoor je een geschenk te geven en te krijgen, anders hoor je er niet bij …
Je zal maar toevallig eenzaam zijn vanavond …

Maar is dat wel zo, of is de commercie weeral zo ver gekomen dat er geen weg terug meer is. De ganse dag worden we door radio en televisie spelletjes erop gewezen hoe belangrijk deze dag wel is, mannen maken op tv kniebuigingen om uitgerekend vandaag hun liefje ten huwelijk te vragen in het bijzijn van een hele cameraploeg, en overal zie je hartjes en bloemetjes, vooral veel rood. Als alle hartjes dat we vandaag tegenkomen ook in het echt zouden bestaan zouden we geen stap vooruit kunnen zetten zonder te vallen.

Ik geef ruiterlijk toe dat ik de laatste weken, beroepshalve ook wel de nodige aandacht aan het Valentijn gebeuren heb geschonken en misschien op deze manier mijn kleine steentje heb bijgedragen tot de hype dat Valentijn aan het worden is …

Voor mij hoeft die hele drukte om dit gebeuren echt niet, een boeketje gekocht en op de kast geplaatst … meer hoeft dat niet te zijn.
En eigenlijk hoeft het daarvoor zelfs geen 14 februari te zijn …

1 antwoord »

  1. Als de cadeautjes of bloemen met een liefdevol hart gegeven worden, vanwege liefde, dan vind ik het een mooie gedachte. Maar niet omdat het van de commercie moet!

    Bij ons bleef het bij een oprechte kus. Ook zonder bloemen is mijn Vman een echte Valentino 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.