Citytrips

Citytrip Praag 2011

Daar ga je dan, zonder veel verwachtingen van wat komen gaat, gepakt en gezakt op reis naar Praag. Praag lijkt zo ver af en zo onbekend, waarschijnlijk ook de reden voor mijn sceptische houding. Wat moet een mens daar gaan zoeken?

Zoals zo veel van onze citytrips ging deze van start op het vliegveld Brussels Airport, zoals Zaventem nu heet. Chech Airlines stond ons op te wachten. Dit vliegtuig was een verrassing op zich, alleen al door het feit dat het een modern uitgerust toestel was voorzien van nieuwe snufjes zodat we met z’n allen de stand van onze reis visueel konden volgen.  De tweede verrassing volgde snel, Praag leek veel dichterbij te liggen dan ik gedacht had, op amper 1 uurtje vliegen. Deze vlucht werd trouwens aangenaam ingevuld door het drankje en hapje dat we aangeboden kregen.

Met de taxi werden we naar ons hotel,  http://www.ventana-hotelprague.com/ gebracht. Dit bleek een absolute topper die ik iedereen kan aanraden. Mooi hotel, comfortabele kamers, en vriendelijke bediening. Het hotel ligt in de centrum van de stad maar in eenmaal in het hotel en je kamer hoor je niets meer van het rumoer op de straat.

Praag brengt de ene verrassing na de andere, mooie gebouwen, mooie monumenten, terrasjes in overvloed, lekker eten, en als je een beetje uit het toeristische gedeelte wegtrekt zijn de menu’s ook zeer betaalbaar. In het centrum betaal je natuurlijk wel iets meer maar voor wat hoort wat 😉
Het eten is doorgaans lekker en verzorgd en je wordt in Praag in het Engels bediend als je dat wil. Meestal zijn de menukaarten ook in verschillende talen, waaronder het Engels, opgesteld. Foto’s op de menukaarten helpen je ook een eind op weg. Honger zal je zeker niet hebben.

Toen ik naar Praag vertrok was ik heel sceptisch maar heb ter plaatse mijn mening moeten herzien en ben tot de vaststelling gekomen dat Praag heel veel te bieden heeft voor de toeristen. Er is echt iets voor iedereen in deze actieve stad. Er is wel overal wat te zien en dat maakt het nu net zo moeilijk om er in deze blog over uit te breiden. Het beste dat ik jullie kan aanraden is van zelf deze stad te bezoeken, en misschien raak je er dan zelf ook zo van onder de indruk als ik was toen ik terug richting Belgie vertrok.

Wij hebben ondertussen al veel citytrips gedaan, maar deze van Praag komt bij mij toch bovenaan mijn lijstje staan.
Als absolute aanrader

Vijf sterren
*****

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.