Doodgewone dingen

Het gaat niet goed met ons

Is het jullie soms ook al opgevallen, of ben ik de enige die het ziet … arrogantie op het net neemt toe.
Ik heb ondertussen al enkele jaren verschillende accounts op internet. Bijna op alle sociale media en community sites ben ik aanwezig. Soms gewoon voor de lol maar soms ook met de achterliggende gedachte om mijn werk te promoten. Alle middelen moeten tegenwoordig ingezet worden.
Zo heb ik een profiel op Linkedin waar ik vooral voor zakelijke doeleinden aanwezig ben. Deze site is, mijn inziens, niet meteen de meest vriendelijke site om mee te werken maar na een tijd krijg ik het toch onder de knie En wat is dan de eerste opdracht? Zelf berichten posten en vragen stellen. Leuk zou je denken … Maar is het wel zo? In het begin kreeg ik fijne reacties op mijn vragen, dingen waar ik iets aan had. Tegenwoordig worden de antwoorden grimmiger, precies alsof mensen het altijd beter willen weten dan jij, alsof zij het recht en de wetenschap hebben om naar jou met een verwijzend vingertje te wijzen. Mensen die bijlange niet zo’n carriere achter de rug hebben als ikzelf, maar toch denken alles beter te weten. Antwoorden blijven ook niet meer alleen antwoorden maar veranderen langzaamaan in een frontale aanval.

Twitter ook lief en braaf gestart krijgt het tegenwoordig ook te verduren. Sommige mensen gebruiken deze site om hun frustraties neer te schrijven en meteen andere mensen rechtuit te beledigen. Ik las daarnet nog zo’n bericht op Twitter, het was niet naar mij gericht, maar het zette mij wel aan tot nadenken en tot het schrijven van deze blog.

Maar misschien zijn dit allemaal enkel uitlatingen als gevolg van het echte leven waar alles ook grimmiger wordt …

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.