Citytrips

Wandelen in het Vrijbroekpark te Mechelen

 

 

Sinds ik een hond heb ga ik dagelijks in het Vrijbroekpark in Mechelen een wandeling maken. En tijdens deze dagelijkse wandelingen kom ik regelmatig mooie hoekjes tegen waar ik graag enkele foto’s van nam om op deze blog met jullie te delen.

 

 

Deze mooie compositie van planten kom je tegen als je het park binnenkomt en meteen het brugje over het water over loopt. Deze opstelling staat overigens niet altijd in het park opgesteld.

Als je wat verder wandelt kom je deze vijver, inclusief eendjes en ganzen tegen. Een mooie plek om op een bankje te verpozen en naar de waterdiertjes te kijken.
Deze karaktervolle boom staat wat verder in het park, veel groter dan ik op deze foto kon laten zien, maar echt wel een bezoekje waard als je in het park zou rondwandelen.

In het centrum van het park vind je de Rozentuin. Deze tuin is zeker de trekpleister van het park en daarvoor zorgen de onderhouds diensten van het park. Dagelijks zie ik deze ploegen aan het werk in deze tuin dat er dan ook altijd piekfijn uit ziet. Als de rozen in bloei staan is het zeker de moeite waard om deze tuin te bezoeken.

 

Nog zo’n mooi tafereel in één van de bloementuinen.

Het Vrijbroekpark heeft 2 tavernes met ruim terras. Eéntje ligt aan de speeltuin zodat de ouders rustig kunnen verpozen terwijl de kinderen op de speeltuin spelen. Je verliest ze geen moment uit het oog.
De tweede taverne ligt met zicht op de tennisvelden. Geen speeltuin in de buurt maar grote graspleinen waar kinderen kunnen spelen.

Wil je graag een dagje in het park vertoeven, dan vind je hier zeker meer informatie.
http://toerisme.mechelen.be/nl/3284/content/8075/provinciaal-groendomein-vrijbroekpark.html

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.