Doodgewone dingen

Mobile Phone walk

Rare toestellen die gsm’s.
Zeer handig speelgoed en voor sommige mensen ook een onmisbaar hulpmiddel maar ook een toestel dat een mens in beweging brengt … laat mij even verduidelijken.

Toen we vroeger nog met onze telefoons, inmiddels bijna een antiek woord, belden hingen we altijd aan een draad vast. Meestal kreeg de telefoon ook een plaatsje in huis waar je echt niet handig kon zitten of staan, een verloren hoekje zeg maar. In die tijd waren we dus verplicht om stilstaand of zittend te bellen.

Tegenwoordig valt het mij op dat eenmaal iemand zijn gsm beantwoord  deze persoon rondjes begint te draaien. Waarom weet ik niet, ik ben geen expert in de materie, maar ik stel enkel vast dat het zo is. Een rare evolutie, maar wel handige voor diegenen die toch niet veel bewegen. Als die personen veel vrienden hebben die hun dagelijks bellen wil dat zeggen dat zij dank zij hun vrienden toch de nodige lichaamsbeweging krijgen.
Het Phone-Walking zelf heeft ook een eigen patroon, je loopt niet gewoon rechtdoor, neen je loop cirkeltjes, rondjes zeg maar. Waarschijnlijk omdat de opgebelde en beller wel de bedoeling hebben om op dezelfde plaats de oproep te beeindigen, maar ondertussen tot de drang voelen om al bellend in rondjes rond te stappen. Soms worden deze rondjes abrubd afgeremd door een beweging naar de andere kant te maken en de cirkel in de andere richting af te maken.

Misschien dat er hier geleerden aanwezig zijn die het fenomeen kunnen verduidelijken maar daarvoor heb ik duidelijk te weinig tijd op de schoolbanken doorgebracht.
Wie hier de nodige uitleg kan op geven mag dat gerust even neerpennen 😉

2 antwoorden »

  1. De nrc>next kreeg daar een keer een vraag over binnen en is opgenomen in het boekje Hoe smst een Chinees? Erg leuk!
    Maar in het kort het antwoord dat in het boekje te vinden is: Rechtop staan en lopen activeert de hersenen omdat het kunstmatig is zorgt bellen voor extra inspanning.

    Hopelijk lost dit een beetje het mysterie op!

  2. Goede observatie. Ik heb er zelf nooit zo over nagedacht, maar ik moet bekennen dat ik me ook schuldig maak aan dit fenomeen. Alleen als ik staand bel, gek genoeg. Als ik zit op het moment dat ik gebeld word, ga ik niet staan om rondjes te lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.