Doodgewone dingen

En ik dacht dat een blog vooral niet te lang mocht zijn …

Sinds ik hier enkele blogs hebt aangemaakt is het nogal vanzelfsprekend dat ik regelmatig ook blogs van anderen lees. Of ik probeer dat toch …

Als ik de handleiding over hoe een blog te schrijven doornam kon ik vernemen dat het belangrijk is om regelmatig een tekst te posten. Natuurlijk hebben we allemaal graag dat er af en toe toch iemand onze schrijfsels leest, en dan is zo’n handleiding wel handig. Een mens leert daar wel iets van, en dus tracht ik toch regelmatig iets zinnigs of on-zinnigs te posten, gewoon om een beetje beweging in de zaak te houden 😉

Een ander regeltje dat ik in de handleiding tegenkwam was dat een blog vooral niet te lang mocht zijn. Natuurlijk is dat ook weeral een vrij los gegeven want wat is lang en wat is kort?
Maar het valt mij toch op dat er veel, naar mijn mening dan maar, lange blogs geschreven worden. Waarschijnlijk kan dat ook niet anders want als je veel te vertellen hebt heb je ook veel lettertjes nodig om het uit te schrijven.

Maar hoe zit het nu écht?
Moet een blog nu kort of lang zijn, en/of heeft dat echt belang?
Ik zou het graag weten.

9 antwoorden »

  1. Ik weet niet hoe het hoort, maar ik probeer mijn blogs tussen de 250 en 350 woorden te houden. Af en toe een uitschieter naar 400 woorden. Vaak krijg ik te horen dat de stukjes precies lang genoeg zijn om even tussendoor te kunnen lezen. Ik hou het dus maar zo 🙂

    • Ik denk ook dat de meeste mensen blogs nogal oppervlakkig lezen en dus ook liefst niet te lange teksten wensen te lezen. Als het echt een boeiend onderwerp is durf ik wel eens wat meer tijd nemen om een artikel te lezen.

  2. Ik heb geen idee hoe lang mijn blogjes zijn, maar meestal valt het wel mee, geloof ik. Het is in ieder geval wel zaak om bij een lange tekst veel alinea’s te gebruiken, anders leest het vervelend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.