Doodgewone dingen

Is onze wereldbol echt rond?

Twee wandelingen maak ik dagelijks met mijn hond in het park, niks bijzonders, al was het maar dat ik daarstraks een paar rare dingen bedacht tijdens onze uitstap.
Tijdens het wandelen bekroop mij ineens het idee dat ik met mijn voeten op een heel klein stukje van een hele grote ronde bol stond. Hoe ik ineens op dat idee kwam weet ik niet meer maar het kwam zo maar ineens uit het niets op mij toe.

Terwijl dat ik dat besefte kwam nog een andere gedachte naar boven.
Wij hebben al heel wat verbouwingen gedaan en steeds werd alles loodrecht of met behulp van een waterpas afwerkt zodat we steeds mooie rechte muren en plafonds hadden. Ik hoor jullie nu al denken: Wat heeft dat hiermee te maken?

Laat mij even verduidelijken.
Als je op een rond oppervlak waterpas begint te werken, ga je na verloop van tijd verder er verder van dat ronde oppervlak verwijderd zijn.
Maar dat gebeurd duidelijk niet op onze wereldbol, want we blijven met onze rechte huizen toch steeds mooi op de bol staan.

Ik ben duidelijk niet lang genoeg naar school geweest om dat allemaal te kunnen vatten, maar het was dan ook maar een ideetje dat ik kreeg tijdens mijn wandeling met mijn hond Franky.

En ja hoor, ik geloof ook wel dat onze bol rond is. Ik heb er zelfs vroeger nog zo eentje gehad, eentje met een lichtje erin en op een scheve staander 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.