Doodgewone dingen

Pieken zonder reden

Hebben jullie dat ook soms dat jullie blog ineens veel meer gelezen wordt dan op andere dagen?
Wel ik had gisteren zo’n dag, één van mijn blogs steeg tot het hoogste aantal bezoekers dat ik ooit op die blog kreeg, maar het rare was dat ik niks nieuws gepost had, dat ik zelfs op deze blog de laatste weken geen nieuwe berichten meer had gepost.
Zo zie je maar dat internet soms rare sprongen kan maken en dat je daar zelf helemaal geen vat op hebt.

Het is ook steeds moeilijk om te ontleden of deze bezoekers effectief lezers waren of slechts voorbijgangers, maar dan  nog komt zo’n piek onverwacht en uit het niets.

Ik ben natuurlijk wel blij als ik die teller omhoog zie gaan, iedereen heeft toch graag dat hetgeen  je neerpent ook door iemand gelezen wordt, maar het blijft raar dat dit kan gebeuren zonder dat je op dat moment extra aandacht op je blog vroeg door een nieuwe toevoeging.

Die topdag lag bij mij op 17/1/2012, dus ook geen verlofdag of dag in het weekeinde.
Kan er iemand daar een verklaring voor geven?

9 antwoorden »

  1. Helaas, ik heb er geen verklaring voor. Ik had toevallig gisteren ook een goeie bezoekersdag. Misschien is iedereen ziek en hebben ze niets beters te doen dan allerlei blogjes te lezen (ik hoop voor ons dat dit niet de reden is :-)). Vaak zijn het ook blogartikelen waarvan ik dacht, nou dat wordt ‘m niet die juist veel aandacht kregen.

  2. Waarschijnlijk zijn op zo’n dag toevallig meerdere mensen op zoek naar een onderwerp waar jij ooit over geschreven hebt? Ik weet het ook niet, het www is ondoorgrondelijk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.