Doodgewone dingen

Waar zaten al die mensen?

We hebben er lang op moeten wachten maar ondertussen is de lente toch in ons landje toegekomen. Voor hoelang weten we nog niet, maar elke warmere dag is goed meegenomen hé.
Terwijl ik hier in mijn winkel zit, met zicht op de Leuvense vaart, zie ik massa’s mensen te voet of met de fiets de oevers van de vaart gebruiken om even van de zon te genieten. Van waar ik zit kan je dat beeld best vergelijken met een mierenhoop en de drukte die zich daar omheen afspeelt.
Allemaal mensen onderweg naar ergens, of nergens, misschien met een welbepaald doel, maar ook velen die gewoon buiten komen om van deze mooie lentedag te genieten, zonder meer. Natuurlijk hebben ze gelijk, maar ik vraag me wel af waar deze mensen de vorige maanden waren. Toen was het hier stil, zag je weinig volk op straat, had ik bij wijze van spreken de vaart voor mij alleen.

Ik denk dat veel mensen pas echt tot leven komen als het weder en het zonnetje goed zitten. En daar zitten ze dan misschien heel de herfst en winter op te wachten 😉
Misschien is het ook gewoon zo dat een mens van nature zon nodig heeft, want toegegeven … alles ziet er toch wel wat vrolijker uit met een straaltje zon.

 

Categorieën:Doodgewone dingen

Getagd als:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.