Doodgewone dingen

Tommeke Tommeke toch

Een tijdje geleden heb ik mij een nieuwe GPS aangeschaft, zo eentje van Tom Tom waar je handsfree mee kan bellen, leek mij een heel stuk veiliger en vooral eenvoudiger. Ik heb er een hele tijd op gezet om te beslissen welk model ik zou aankopen omdat ik in het verleden reeds verschillende types had gehad, zoals Mio en Garmin, maar die hadden geen bluetooth, ik heb zelf nog geen idee waar die benaming vandaan komt, maar nu heb ik dus ook bluetooth op mijn GPS, handig dus.

De eerste dagen ging alles goed, de navigatie ging goed en als er iemand belde en ik hard genoeg riep in mijn bestelwagen konden ze mij aan de andere kant van deze virtuele lijn horen. Echt handig werkt dat niet in een bestelwagen maar het is nog altijd beter en veiliger dan met de gsm in de hand rijden hé. En ja, ik weet het wel, het mag ook niet …
Ik had ook de grootste moeite om de oproeper te kunnen verstaan, maar dat zal wel aan mijn oren gelegen hebben, dacht ik.

Vandaag had ik een rit naar Geraardsbergen op de planning staan, een goede gelegenheid om mijn GPS te gebruiken. Na mijn Tom Tom GPS ingesteld te hebben vertrok ik naar mijn klant. Maar na meer dan 100 km rijden kreeg ik nog steeds geen GPS signaal op mijn Tom Tom. Gelukkig kende ik de weg en had ik de GPS voornamelijk ingestoken voor de connectie met mijn gsm. Ook op de weg huiswaarts, terug naar Mechelen, lukte het het ding niet om de satelieten te vinden, wat uiteindelijk toch het doel van zo’n toestel is.

Eenmaal thuisgekomen heb ik via internet een oplossing gezocht voor het probleem. Op de Tom Tom site heb ik vanalles gedownload, maar niets loste het probleem op. Ik heb ondertussen uren doorgebracht om mijn GPS gestart te krijgen maar het toestel kan nog steeds geen connectie maken met de satelieten.  Ik heb forums afgezocht, alle mogelijke zoektermen op Google ingegeven, maar blijf met een zoekend scherm zitten.
Ondertussen heb ik mijn GPS op staan en zal de batterij volledig laten leeglopen in de hoop van zo een volledige reset te kunnen doen want een GPS dat de weg niet kan wijzen is een zinloos doosje.

Misschien dat er hier mensen zitten die mij verder kunnen helpen want anders vliegt dat ding binnen enkele dagen in de vuilbak en daar gaat deze GPS het nog veel moeilijker hebben om een signaal te vinden.
Iemand een suggestie?

3 antwoorden »

    • Die gegevens zijn niet zo eenvoudig te vinden hoor. Je kan wel e-mails sturen maar een telefoonnummer om rechtstreeks bellen is niet meteen te vinden. En moest ik het vinden zal het pas morgen kunnen aangezien ik pas na kantooruren thuis was. Ook de hulplijnen op de Tom Tom site zijn niet echt handig. Toch niet voor mij 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.