Doodgewone dingen

Tussen de 5 en de 6000 euro

Ik ben al een tijdje aan het nadenken over het plaatsen van verwarming in mijn atelier en toonzaal. Verleden winter hebben de etalagepoppen veel kou geleden en dat zou ik dit jaar willen vermijden. Maar zo’n oppervlakte verwarmen is ook niet zo eenvoudig.
Na veel nadenken blijven er voor mij 2 opties over:

  • Verwarmen met gas en centrale verwarming
  • Verwarmen met een pelletkachel

Dus ging ik vanmorgen de baan op om wat informatie in te winnen.
Eerst dus naar een winkel met pelletkachels, maar daar bleken de deuren gesloten te blijven wegens jaarlijks verlof. Je moet maar geluk hebben.
Iets verderop in Eppegem stapte ik dan een zaak binnen waar ze verwarmingstoestellen, centrale verwarming, verkopen en waar je zelfs als doe-het -zelver aan de slag kan. Aangezien ik in het verleden reeds centrale verwarming heb geplaatst leek mij dit een goede optie.

Ik ging de zaak dus binnen en legde hen uit wat mijn probleem was, het opwarmen van een ruimte van 100 vierkante meter met een hoogte van ongeveer 3 meter.
De verkoper bekeek mij alsof ik van Mars kwam en stelde voor om vloerverwarming te leggen, waar ik meteen op antwoordde dat met een betonnen vloer en een magazijn vol rekken, dit voor mij geen optie was., blazers trouwens evenmin.
Terwijl de verkoper, nog steeds achter zijn bureau zittend, nog even op zijn rekenmachine tokkelde zei hij mij dat dit mij tussen de 5 en 6000 euro zou kosten. Zomaar zonder uitleg, zonder het tonen van apparaten, zonder dat ik ook maar een idee kreeg van hetgeen ik voor dat bedrag kon krijgen. En daarbij stopte zijn aanbod.

Ergerlijk vond ik dit.
Eigenlijk wou ik gewoon aan die man zeggen dat als hij echt niets wou verkopen hij best gewoon thuis was gebleven, want uw klanten op een vriendelijke manier verder helpen is toch echt niet zoveel gevraagd vind ik.
Ik tracht steeds mijn klanten goed te begeleiden, een goede uitleg te geven als ze bij mij langskomen voor de huur of aankoop van etalagepoppen. Veel dingen die ik door de jaren heb mogen ondervinden, ook tips van klanten, geef ik door aan mijn nieuwe klanten, met plezier want ik doe mijn job graag, maar ik vind het persoonlijk dan wel zeer erg als ikzelf niet op dezelfde correcte manier behandeld word als ik ergens als klant binnenstap.
Het is natuurlijk niet zo dat ik ZEKER bij deze firma iets zou aangekocht hebben, maar ik weet nu wel dat ik door de houding van deze man zeker GEEN klant zal worden van dat bedrijf en dat hebben ze in dit geval aan zichzelf te danken.

Een beetje vriendelijkheid kost niets en kan wel tussen de 5 en 6000 euro opbrengen.

2 antwoorden »

  1. Dit is inderdaad niet de juiste manier om met jou als klant om te gaan en hij stelt geen verdere vragen. Hoe de ruimte ingevuld is, isolatiegraad etc heeft een invloed op wat je noden zijn. Een echte specialist zal zich een zo goed mogelijk beeld willen vormen van de ruimte om de juiste pelletkachel voor te stellen. Je hebt juist gehandeld om na een dergelijke “ontvangst” geen klant te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.