Doodgewone dingen

Iets om over na te denken

Het gebeurt mij  meermaals dat ik overdag een plotse ingeving krijg, een leuk idee om een blog over te schrijven, want geef nu zelf toe, deze teksten komen niet vanzelf op het scherm uitgerold. Ik heb het al geprobeerd hoor, gewoon mijn pc aanzetten, daarna WordPress openen en dan geduldig wachten, maar echt waar er komt echt geen letter op je scherm als je het niet zelf schrijft.
Maar elke keer, en dat komt mij vaak voor, dat ik zo een Lumuneus idee krijg, gelieve Lumineus niet met Luminus te verwarren, stel ik mij ook de gezonde vraag of het onderwerp wel interessant genoeg is om een blog over te schrijven, of ik niet bepaalde doelgroepen tegen het hoofd ga stoten, of het onderwerp wel al dat vervuilend werk waard is. Ik ga dus echt niet over één nacht ijs, laat staan dat ik het ook maar zou overwegen om over een ijslaag van één week oud te stappen, risico’s lopen is niet echt mijn ding.

Wat mij daartegen wel opvalt is dat er dagelijks uren televisie gevuld worden met de meest oninteressante onderwerpen, tijdschriften en kranten volgeschreven worden met onzin en nonsens en foto’s gepost worden van Britney Spears die toevallig geen juiste bh draagt. En dan stel ik mij de vraag: Wat is daar nu de nieuwswaarde van. Zijn er nu echt fotografen die hun leven en hun tijd daaraan spenderen om die zinloze foto’s te nemen waar er nadien een nog meer zinloze tekst bijgeschreven wordt. Natuurlijk zijn  er mensen die hun tijd daaraan spenderen want zij verdienen er nog goed geld mee ook.

En ik zou daartegen, na het filteren van al mijn gedachten, tot de vaststelling komen dat mijn teksten niet geschikt zouden zijn om neer te schrijven … ik vrees dat ik ongelijk heb … maar moet deze opmerking normaal niet van iemand anders komen?

😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.