Doodgewone dingen

Dit moet je dus niet doen.

Zijn er tussen mijn lezers ook mensen die het af en toe nog aandurven om onze euro nog even om te zetten naar de oude munt, in mijn geval dus de Belgische frank?  Wel, ik moet toegeven dat ik dat niet zo veel meer doe, we kopen en betalen in Euro dus waarom de tijd terug draaien.
Maar toen ik daarstraks even naar Oil & Vinegar om een potje groene pesto ging heb ik dat toch even gedaan. En dat viel serieus tegen ;-(
Laat mij eerst duidelijk zijn dat ik persoonlijk deze pesto de beste vind die ik tot hiertoe op de markt gevonden heb dus daar is geen enkel probleem mee, maar het was de omzetting naar de Belgische frank dat me even liet schrikken.
Het was ook pas nadat ik de winkel achter mij gelaten had en even op mijn vrouw moest wachten dat ik de omrekening maakte … had ik beter niet gedaan.

Voor de 2 potjes pesto betaalde ik 13 euro. Niet teveel zou je denken … tot je dit bedrag even omzet, en dan kom je op 520 frank uit. Ongelooflijk als je die 2 potjes ziet staan. Ik geloof ook niet dat ik daar vroeger 260 frank, per potje,   aan zou gegeven hebben als ik dat zo geprijsd in de winkel zou zien staan hebben.
Neen, de euro maakt ons leven niet echt duurder … echt niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.