Doodgewone dingen

Ja lap, … ik kan terug naar school.

Het leven is niet eenvoudig, dat weten we allemaal wel, maar als je een beetje op je gezondheid wil letten wordt het wel heel ingewikkeld.
Sinds enkele dagen ben ik begonnen met wat minder suiker te gebruiken, je weet wel, een beetje op je lijn letten, en vooral opletten dat ik op mijn gezegende leeftijd geen suikerziekte of zo’n andere ziekte oploop, of ten minste tracht te vermijden. Een beetje minder suiker kan dus geen kwaad en een vervangmiddel gebruiken kan ook altijd.

_MG_1009

Nu moet ik wel toegeven dat nogal wat suiker in mijn koffie gebruik, 3 klontjes om het getal maar te zeggen ;-(
Om dat wat af te bouwen ben ik sinds enkele dagen overgestapt op “Canderellekes” 😉 Maar is dat wel zo gezond als suiker en is suiker op zich ook gezond?
Niets zo handig als internet om dat op te zoeken en dus ben ik mijn zoektocht gestart en verschillende artikelen gevonden die me wat wijzer hebben gemaakt. Eén van deze artikelen vermeldde zelfs dat ik nog tot zo’n 10 suikerklontjes per dag mag gebruiken zolang ik maar de nodige beweging, lees wandelingen, per dag heb.
En dan heb je voorstaanders en tegenstaanders van andere zoetmiddelen. Sommige beweren dat je er ziek van wordt anderen dan weer niet … ik weet het niet ;-(
Ik ben geen professor en heb ook geen verstand van de samenstelling van deze producten maar wat mij wel opviel is dat we door ons eetpatroon verschillende ziektes kunnen oplopen door van iets teveel of te weinig te gebruiken.
Al bij al was mijn belangrijkste conclusie, na het lezen van die artikelen, dat ik best terug naar school kan gaan om al die ingewikkelde termen, beschreven in die artikels , te kunnen begrijpen zodat ik nog lang gezond kan leven.

Het leven is inderdaad niet eenvoudig, je moet er zelfs voor naar school gaan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.