Doodgewone dingen

De sparren verdwijnen in het Vrijbroekpark

Ondertussen weten jullie dat het Vrijbroekpark, in de dichte nabijheid van mijn woning, de favoriete wandelplaats voor mijn honden is. Tweemaal per dag tracht ik met Fanky en Goofy een fikse wandeling door het park te maken. Ze hebben zo hun vaste routine, hun eigen voorkeurswandeling, maar deze wegen waren verleden week met nadars afgesloten voor het publiek dus moest ik noodgedwongen een ander traject kiezen.
Tijdens het weekeinde werden de nadars verplaatst zodat de wandelaars terug door konden. Het is geen mooi gezicht wat er in het park gaande is. Verschillende grote sparren rondom de rozentuin zijn neergehaald, de reden daarvoor weet ik niet, maar het zijn wel gezellige hoekjes die verdwenen zijn. Spijtig vind ik dat, maar ik hoop dat er tenminste een goede reden is waarom deze sparren moeten verdwijnen.
Enkele foto’s.

2 antwoorden »

 1. Michael’s Blog mijn visie over de dagelijkse dingen.
  Ik vind het goed dat mensen een visie hebben en dat ze deze visie met andere mensen willen delen, De dreef, de fijnsparren…., Ik werk al jaren in het Vrijbroekpark, uw bron voor ( negatieve) inspiratie.
  In plaats van … de reden daarvoor weet ik niet… is niet echt een teken van juiste informatieverstekking over iets dat U en uw lezers kan interesseren.Er zijn iedere dag domeinwachters in het park en op het bureel die u zeer gepast op uw vragen kunnen antwoorden. Onthaal is een deel van hun takenpaket. In de hoop om uw negatieve berichtgeving over het park te kunnen ombuigen naar een positieve berichtgeving mag U mij steeds contacteren in het park.

  • Beste Marc, ik weet niet waar jij iets negatiefs leest, de tekst van mijn blog is louter informatief. Ikzelf kom reeds sinds mijn kindertijd in het vrijbroekpark, ik heb het oude rode chalet aan de speeltuin nog gekend en de tijd nog gekend dat ik met de fiets enkel op de grote paden mocht fietsen … allemaal dingen uit het verleden.
   Ik vond het natuurlijk spijtig, en met mij samen nog veel andere vaste bezoeker van het park, dat alle bomen in de grote dreef werden neergehaald. Dat nu de grote sparren rondom de rozentuin neergehaald worden stemt mij ook niet vrolijk, maar ik kan dit enkel
   vaststellen en weet dat ik daar toch niets aan kan veranderen. De verantwoordelijken van het park zullen daar hun eigen reden en visie voor hebben en ik ga hun zeker niet lastig vallen met het stellen van vragen over deze werkzaamheden.
   Voor de oudere parkbezoekers is dit gewoon een stuk nostalgie en gezellige hoekjes die verdwijnen.
   Ik wil hier zeker niemand met de vinger wijzen en weet dat er in het park, zelfs zonder deze werkzaamheden, steeds veel tijd in het onderhoud van alle perken gestoken wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.