Citytrips

Een dagje Brussel

15 augustus, een vrije dag, maar wat doe je dan hé?
Wij beslisten van een citytrip in eigen land te doen, en dan zelf naar onze eigen hoofdstad Brussel.
We wisten dat er vervanging voor het klassieke bloementapijt zou zijn en dachten dat dat misschien wel iets zou kunnen zijn.
Om alle parkeerleed te vermijden namen we de trein, want da’s altijd een beetje reizen…

We kwamen in Brussel aan en zagen meteen dat we er niet alleen waren. Er was echt veel volk op de been, en er bleek ook veel animatie te zijn.
Koning Filip had zelfs de deuren van zijn paleis opengezet en nodigde ons uit om even binnen te komen rondkijken. We mochten met z’n allen tussen paaltjes voorzien van koorden het aangeduide parcours lopen. Het viel mij meteen op dat ze dringend nieuwe meubels nodig hebben. Alles wat daar, in het paleis te zien is, is hopeloos verouderd en dringend aan vervanging toe. Tegenwoordig zou je deze stoelen en zetels zelf op een rommelmarkt niet meer verkocht krijgen. Aangezien iedereen daar met de camera en fototoestel rondliep vond ik het de moeite niet om in het paleis zelf foto’s te nemen, waarschijnlijk vind je die nu met honderden op internet.

Ik heb wel foto’ genomen van de buitenkant van het paleis en van de sfeer in de straten van Brussel, wat ik dan wel de moeite vond.

De bloemendecoratie hebben we niet gezien, door een file van veel te veel volk…
Maar vooral de verschillende sfeervolle pleinen, terrasjes en leuke standen wisten ons wel te bekoren.
Met dit mooie weder, en alle animatie in de straten en op de pleinen werd dit een mooie invulling van deze vrije dag.

1 antwoord »

  1. Vandaag kwam ik maar langzaam op gang.. Een druk weekend eindigde gistermiddag in een hevige migraine-aanval die me de hele nacht in z’n greep hield. Dat drukke weekend heb ik zelf gewild.. Vrijdag ben ik met vriendin A. naar het open winterhuis geweest van Ilse (Tuttemerull), een gezellige spontane vrouw die samen met haar Guido en hun 7 kinderen in een prachtig oud kerkje wonen. Natuurlijk had ze alles uit de kast gehaald om er een sfeervol geheel van te maken, dus we hebben genoten. Zaterdag moest Gert z’n jongste dochter (Nadia) een handbal(thuis)wedstrijd spelen waarbij ze wel wat aanmoediging konden gebruiken, het was een spannende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams, maar onze support heeft vast geholpen, ‘ons’ team won! ’s Avonds hebben we ons prima vermaakt bij een vriendin en haar man, wat gaat de tijd snel als het gezellig is hè, het was zomaar 12 uur.. Zondag hebben we met z’n allen uitgebreid ontbeten, met z’n allen betekent dan , Gert en ik, mijn meiden, Nadia en een vriendin van Rianne die was blijven slapen na een avondje stappen. Zo zaten we dus met z’n zessen aan tafel! Er word dan heel wat afgekletst door de jongedames… Toen deze dames op hun gemak aan het ochtendritueel van douchen, aankleden en opmaken begonnen, zijn Gert en ik naar ‘Spirit of winter’ gegaan in Apeldoorn. Een mooie fair in de tuinen van Paleis het Loo. Dankzij het heerlijk zachte herfstweer, konden we heel relaxed langs alle stands lopen, er was veel moois te zien, maar zoals op de meeste fairs was er veel van hetzelfde, dat vind ik altijd wel jammer. Desalniettemin was er mede door het optreden van een gospelkoor een heerlijke ontspannen sfeer! Met het entreebewijs van de fair mochten we ook het paleis zelf in en dat was voor een fervent binnenkijker als ik natuurlijk een lekker toetje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.