Doodgewone dingen

Help mijn peren vertonen roestplekken

Deze blog is eigenlijk een vraag naar meer informatie.
Vandaag merkte ik dat de bladeren van mijn perenbomen bruine plekken vertonen. Tot enkele dagen geleden was er niets aan de hand, en ik denk niet dat dit een teken van gezondheid van deze bomen is. Ondertussen zijn al mijn perenbomen voorzien van deze plekken op de bladeren.
Kent iemand het probleem en wat nog belangrijker is, kan ik er iets aan doen?
IMG_0020

IMG_0021

IMG_0022

IMG_0025

Zijn er deskundigen in de zaal ? 😉

2 antwoorden »

    • Bedankt voor de info. Ik had inderdaad ondertussen reeds de oplossing gekregen. Ik heb de aangetaste bladeren verwijderd en op die manier de ziekte ongedaan gemaakt. Blijkbaar is er, op dit moment van het jaar, geen andere oplossing.
      Ik kan volgend jaar wél preventief een product “exact” gebruiken om deze euvel te trachten vermijden, maar dat is dan voor het volgende jaar 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.