Doodgewone dingen

Winterprei in de tuin

Dikke pech, heb ik ineens zin om in de tuin te gaan werken en is het plantseizoen toch achter de rug zeker ;-(
Maar verleden zondag vond ik op de markt in Heist op den Berg toch nog een soort groenten dat ik nu nog kan planten, winterprei. Nu is het niet zo dat ik daar reeds veel plezier ga van hebben want de prei zal pas volgend jaar klaar zijn voor consumptie, maar een begin is een begin hé.
Ik had op tv een programma gezien van een vrouw die haar ganse tuin ingericht had als moestuin,weg met het gras, gewoon alles kriskras door mekaar planten en kijken wat het wordt. Op die manier in de tuin werken zie ik wel zitten en als het dan nog iets eetbaars opbrengt is het mooi meegenomen.
Dus was deze winterprei een goede aanzet voor hetgeen nog volgen gaat.
De handelaar waar ik de winterprei bij gekocht heb heeft ons meteen een handig hulpmiddel verkocht om de prei, en in de toekomst ook andere planten, te planten.
Dus meteen bij het thuiskomen aan het werk gegaan en de plantjes in de grond gestoken zoals de boer ons gezegd had. En dan zij het hulpmiddel ging het vlot vooruit.
Nu maar hopen dat de winter snel voorbij gaat zodat ik andere groenten kan planten en het resultaat van deze plantbeurt kan zien.
Enne… Goofy heeft meegeholpen 😉
Enkele foto’s van de werkzaamheden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.