Wandelen

Wandelen in Kessel

Het was mooi en droog weder, eigenlijk te mooi om binnen te blijven en dus het ideale moment om nog eens te gaan wandelen.
Eerst op internet Marching.be opgevraagd om te kijken waar er in de omgeving mooie georganiseerde wandelingen doorgingen.
het was nu ook niet meteen de bedoeling om het ganse land door te rijden om te gaan wandelen dus viel onze keuze op een wandeltocht in de omgeving.
We kozen voor Kessel. Een wandeltocht georganiseerd door wandelclub Kleitrappers vzw.
Volgens de info op Marching.be zou het een bosrijk gebied, met heide en landelijke wegen, zijn, meer moet dat niet zijn.
Toen we ter plaatse kwamen bleken wij niet de enigen te zijn die deze wandeltocht gekozen hadden. Veel volk op de been en geen plaatsje vrij in de vertrek en aankomstzaal. Aangezien er nog een ruime inkomhal voorhanden was, waar de club geen gebruik van maakte, vond ik dat we een gemiste kans om meer zitruimte voor de wandelaars te voorzien. Dus zijn wij, zoals veel andere wandelaars, maar op de wandeling vertrokken zonder een koffietje of een versnapering te gebruiken, een gemiste kans voor hun clubkas.
Eenmaal buiten bleek het parcours duidelijk aangeduid te zijn en was het heel eenvoudig om de uitgezette paden aan de hand van deze pijltjes te volgen.
De beloofde bossen, heide en landelijke wegen waren ruimschoots aanwezig.
We hebben de kortste afstand gekozen en kregen toch een mooi parcours aangeboden wat niet altijd evident is voor een organisatie.
Ook op de kortste afstanden waren er weeral geen rustposten voorzien, maar dat zouden we ook wel overleven, al geeft een bijkomende rustpost steeds sfeer en herkenning aan een wandeltocht.

Deze wandeling was best de moeite waard en ik heb er ook enkele foto’s gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.