Doodgewone dingen

Schilderen ’t is nen hobby

Met mijn pensioen dat er binnen zo’n 10 jaar aankomt is het de hoogste tijd om ervoor te zorgen dat ik op dat moment niet in het bekende “zwarte gat” val. En dus ga ik de laatste tijd op zoek naar nuttige dingen waarmee ik mijn dag kan vullen, een mens moet op tijd beginnen hé.
Het grote nadeel is nu wel dat ik al veel jaren bezig ben met etalages te decoreren, werken met etalagepoppen, maar dat ik daarnaast niet veel hobby’s heb kunnen uitwerken.
In mijn jonge jaren was alles wat met muziek te maken had mijn hobby, ik had mijn eigen discobar en ging daarmee van het ene feest naar het andere. Met iets anders was ik niet echt bezig.  Nadien heb ik jarenlang mijn zondagen doorgebracht met wandelen in clubverband, om uiteindelijk daar ook mee te stoppen.

Toen ik vandaag toevallig een schildersdoos zag staan wist ik het meteen, dat exemplaar ga ik meenemen, ik heb een nieuwe hobby gevonden… nu enkel nog leren schilderen 😉
Gelukkig bestaat er zoiets al internet waar het krioelt van allerhande filmpjes en afbeeldingen met voorbeelden. En die heb ik het laatste uur grondig bestudeerd. De verf in mijn doos is gouacheverf, en daar kan je blijkbaar mooie dingen mee maken, in theorie toch 😉
In de doos zit ook een pakket schildersbladeren waar ik alvast op kan oefenen voor ik mij op mijn 2 kleine canvassen werp. Ik heb trouwens ergens gelezen dat gouache eigenlijk niet geschikt is voor canvas, terwijl ik een video zag waar het toch mooi resultaat gaf. Uiteindelijk zal het ook dat zijn dat belangrijk is, of ik het mooi vind of niet.
Ik verwacht vooral dat de eerste probeersels vlot de weg naar onze huisvuilzak zullen vinden, maar ondertussen ben ik toch al vlot bezig met de voorbereiding van mijn tienjarenplan ter voorbereiding van mijn pensioen.

Ik wil jullie ook nog even mijn doosje een canvassen laten zien.
Het is van een goed merk: Royal Talens

IMG_1674

En in de doos zitten er penselen, een mengdoosje, de verf, een potlood, een gom en tekenbladen.
IMG_1675
Ik heb ook nog enkele kleine canvassen gekocht.

IMG_1676

Voila, ik ben klaar om te beginnen, ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen 😉

2 antwoorden »

  1. Go for it Michael…man wat zie ik hier veel paralellen…fotografie…muziek (festivalganger tot 2 jaar geleden)… fanatiek wandelen (de reigerstappers tot enkele jaren geleden)…schilderen (tot 10 jaar geleden)…ook ik ben binnen enkele jaren zinnens om de draad weer op te pakken met schilderen…succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.