Mechelen

Hebben de Mechelse Bloggers een kantoor nodig?

Er dwaalt momenteel een voorstel rond in de Mechelse politieke kringen om de Mechelse Bloggers een kantoor of vergaderruimte te geven om samen te kunnen zitten.
Ze stellen:
Bloggers worden steeds belangrijker en hun artikels worden ook steeds meer gelezen door toeristen die onze stad gaan bezoeken.
Bloggers schrijven ook heel divers, over wandelingen in Mechelen, tot het bezoek aan één of ander eethuis, restaurant, of evenement. Al deze informatie kan door iedereen ingekeken worden voor ze onze stad komen bezoeken.
Bloggers hebben dus een meerwaarde voor onze stad.

Om die reden is er nu het voorstel om de bloggers een kantoor of ruimte ter beschikking te stellen waar ze mekaar kunnen ontmoeten, gedachten kunnen uitwisselen enz.

Goed idee?
Ik vind dit voorstel eigenlijk ver gezocht, er zijn eenvoudigere oplossingen voorhanden.
Ik was een tijdje geleden in Bar Marie, het eetcafe tegenover het station. Er zitten daar regelmatig mensen op hun pc te werken en er is wifi beschikbaar. Ze hebben daar ook een grote tafel waar mensen zouden kunnen vergaderen en vooral het is een rustige ruimte. Volgens mij zou dit een ideale ruimte kunnen zijn waar bloggers mekaar kunnen ontmoeten. Deze ruimte heeft ook het voordeel dat het steeds toegankelijk is. Op die manier kunnen bloggers, zonder een echt afzonderlijk kantoor toch met mekaar in contact komen indien ze dit wensen.
Er zijn in Mechelen natuurlijk ook nog andere locaties die hiervoor in aanmerking zouden kunnen komen natuurlijk maar deze ruimte was het eerste waar ik aan dacht.

Toch enkele bedenkingen:
Als je als blogger meegaat in zo’n collectief, geef je dan je eigenheid en zelfstandigheid niet op?
Zoals het vandaag gaat schrijft iedereen zo maar over hetgeen waar hun interesse ligt. Bij mij was dat toevallig over het afbreken van de Passerel aan de Leuvense vaart, of artikels over het Vrijbroekpark of de Hanswijkprocessie. Maar tegelijkertijd zijn er ook andere mensen die over dezelfde onderwerpen schrijven wat het aanbod alleen maar ten goede komt.
Als je samen met andere bloggers gaat samenzitten gaat er misschien een rolverdeling gemaakt worden, waarbij sommige mensen de sport in Mechelen gaan verslagen en andere bijvoorbeeld de evenementen. Dan zijn we bijna aan het werk van journalisten aan het komen, wat niet de bedoeling is.

Wat denken jullie?
Ik wil graag spontaan en, indien mogelijk, zo positief mogelijk, over onze stad schrijven.
Maar ik wil dit blijven doen op mijn tempo en wanneer het mij past en over de onderwerpen die ik kies.
Ik kijk al uit naar jullie reactie…

Deze blog wordt ondersteund door:
www.etalagepoppen.be

 

2 antwoorden »

  1. Een gesponsorde post over onafhankelijkheid 🙂 Alle Mechelse bloggers mogen allemaal zeer spontaan hun goesting blijven doen van mij. Goed dat ze zich ervan bewust zijn dat blogs bestaan maar als ze goed hun werk doen zullen de bloggers wel positief bloggen 🙂

    • Hallo, dat heb jij goed gemerkt maar deze blog heeft ook een eigen domeinnaam en wordt betaald door de sponsor ( ikzelf trouwens).
      Ik vind het persoonlijk ook belangrijk dat bloggers gewoon hun ding kunnen blijven doen zonder inmenging van waar dan ook. De meeste bloggers hebben trouwens al een publiek weten op te bouwen en hebben daarvoor de anderen niet nodig. Voor de meesten is het ook een vrijblijvende hobby en zo zie ik het ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.