Doodgewone dingen

Hoe corona ons leven veranderde

We zitten momenteel allemaal in een moeilijke situatie. De angst voor deze virus heeft ons in een hoekje gedreven.
We blijven zoveel als mogelijk thuis en blijven, als we dan toch naar buiten gaan, op een veilige afstand van mekaar. We volgen flink de richtlijnen van onze overheid die tracht deze crisis onder controle te houden.
Zoals zoveel huisgezinnen trachten wij, terwijl dat we aan huis gekluisterd zitten, ons leven toch verder op de sporen te houden.
Hetgeen waar we dikwijls om vroegen, Kan iemand deze planeet even stil doen staan, valt nu niet bepaald mee. Het is serieus aanpassen terwijl in wezen toch niet zoveel van ons gevraagd wordt.
Ook naar de winkel boodschappen gaan doen is niet meer zo vanzelfsprekend. Er is nog keuze in de winkels maar sommige artikels, die we gewoon zijn van te komen, raken uitgeput of niet op tijd terug in de rekken.

Op die manier zijn we deze week terug bij flessen melk terecht gekomen. Melk in glazen flessen dus, ja hoor, zoals vroeger bij de melkboer. En ik ben er best blij mee. Misschien dat we in de toekomst ook meer die weg op moeten gaan, of moet ik zeggen, terug op moeten gaan.

Ook voor ons bruisend water hebben we een alternatief gezocht en gevonden in een Sodastream. We hebben er glazen flessen bij gekocht en we houden deze flessen, gevuld met water koud in onze ijskast. Zodra we bruisend water willen zetten we een fles in het apparaat en drukken enkele keren op de knop en hop we hebben lekker fris bruisend water.
We gaan dus minder flessen in de pmd-zakken moeten steken en ook minder met flessen moeten sleuren vanuit het warenhuis.
( ik krijg trouwens geen vergoeding voor de vermelding van dit toestel dat we trouwens ook zelf gekocht en betaald hebben.)

Ons bruisend water zullen we zeker in de toekomst zo blijven maken, wat er met de melkflessen in de toekomst gaat gebeuren zal veel van de smaak van de melk afhangen, al ziet deze melk er best smakelijk uit.

Hieronder enkele foto’s van ons nieuw apparaat en de flessen melk.

Hebben jullie ook aanpassingen gedaan door deze crisis?

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.