Doodgewone dingen

Deze camera’s staan even op non-actief…

Doorgaans ga ik elke dag de stad in om foto’s te maken of fragmenten te maken in voorbereiding voor een volgende video … Nu dus even niet.

Deze crisis heeft ons land, en de rest van de wereld, stilgelegd. We worden gevraagd om zoveel als mogelijk binnen te blijven en vooral, als we toch even naar buiten gaan, vooral afstand te houden.
Door deze regel ga ik enkel 1 keer per dag met mijn hondje wandelen en blijf ik de rest van de dag binnen.

Ik heb 2 cameratassen waarvan ik doorgaans 1 meeneem tijdens mijn wandeling in functie van hetgeen ik die dag wil doen, maar nu dus even niet.
Mijn camera’s staan momenteel werkloos in een hoekje van onze woonkamer.
Eén tas is voorzien van mijn Panasonic Camcorder, mijn Gopro, en mijn Rode Microfoon die ik doorgaans bovenop mijn camcorder plaats om teksten in te praten.

Dit is zowat mijn tas met het materiaal dat ik nodig heb om mijn Youtube Video’s te maken.

Daarnaast heb ik nog een schoudertas voorzien van een Canon DSLR camera. Deze kan ik gebruiken om foto’s te maken, maar heb deze camera ook al ingezet bij het maken van video’s.
Al moet ik toegeven dat ik deze camera nu minder gebruik omdat het maken van foto’s eenvoudiger gaat met mijn smartphone. Ook het delen van foto’s op sociale media gaat vlotter met deze gsm.

Voorlopig blijven ze dus even op stal.
Ik post doorgaans 1 nieuwe video per week op mijn Youtube Kanaal, en dat zal nu even niet meer gaan.
Ik weet wel dat ik in principe buiten mag, maar om het risico toch zoveel als mogelijk te beperken, blijf ik gewoon binnen.
Het maken van video’s is dus even beperkt. Ik heb nog wel 2 video’s die ik kan maken met fragmenten die ik een tijdje geleden had opgenomen, maar nadien stopt het.
Ik ga ook niet allemaal video’s van huis uit gaan maken omdat ik daar, ten eerste geen zin in heb en ten tweede, omdat niemand daar op zit te wachten.
Als jullie trouwens mijn Youtube kanaal, met meer dan 200 video’s willen gaan bekijken, dit is de link: https://www.youtube.com/user/michaelgrieve

Ik zou nog wel enkele video’s over mijn schilderijen kunnen maken, maar ook daar ontbreekt mij momenteel de zin in.
We zullen het allemaal maar even moeten uitzitten zeker….

En wat doen jullie om deze periode door te geraken. Hobby’s, bezigheden?

6 antwoorden »

  • Bedankt voor je reactie.
   Ik woon dicht bij het Vrijbroekpark in Mechelen en heb op die locatie al verschillende video’s gemaakt, ook het assortiment foto’s over deze locatie is redelijk groot.
   We zien wel wat de toekomst brengt, voorlopig ga ik weinig het huis uit, maar misschien dat ik toch nog inspiratie vind om nieuwe video’s te maken, dicht in mijn buurt.

 1. Hallo Michael, het zou interessant zijn om wat tips van je te krijgen ivm het maken van knopen in nylondraad en hoe die te gebruiken bij het maken van etalages (ik had jou dat al gestuurd, als je iets kan delen, graag! Verder zou ik graag weten hoe ik de etalagespelden en nylondraad zou kunnen bestellen? hartelijk dank, Conny

   • Dank je, Michael. Retif ken ik maar wist niet dat je dit bij hen kon vinden. Fijn weekend en hou het gezond! Conny Seymons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.