Doodgewone dingen

Een nieuwe verslaving … Dolce Gusto ;-)

Heb mijn Senseo weg gedaan ….

Reeds jarenlang had ik een Senseo apparaat om mijn dagelijkse koffie te zetten, maar sinds kort heb ik deze ingeruild voor een Dolce Gusto apparaat. (en ik wordt hier niet voor gesponsord hé)
Ik ben toevallig met een Dolce Gusto apparaat in contact gekomen en ik moet toegeven dat ik de koffie en het verdere uitgebreide aanbod voor dit apparaat aantrekkelijker vind.Het toestel werkt niet volautomatisch wat wil zeggen dat ik bij het apparaat moet blijven om te bepalen of de tas vol is of niet. Maar dat heeft dan ook wel het voordeel dat ik zelf de inhoud van mijn tas kan bepalen.

Er zijn ook verschillende koffiesoorten die ik best lekker vind. Doorgaans drink ik tegenwoordig Cafe au Lait, koffie met melk, en die heeft, naast een kleine melksmaak ook een aangename rustige koffiesmaak, niet te uitgesproken … gewoon lekker 😉

Chococino is dan weeral een hele andere smaak met een mengeling van 2 capsules. Voor de liefhebbers van chocomelk smaak is dit een echte aanrader. Ik drink deze heel regelmatig en moet ook op de rem staan om niet te overdrijven. Suiker bijvoegen vind ik niet nodig, is lekker genoeg zo.

Doordat ik, zoals zoveel andere mensen, meer aan huis gekluisterd ben en mijn dagelijks cappuccino in de stad niet kan gaan drinken, zet ik mezelf regelmatig een tasje met deze Dolce Gusto.
Normaal heb je 16 capsules en dus ook 16 porties in een doos. Maar hou er rekening mee dat als je een keuze maakt voor bijvoorbeeld een Chococino of Cappuccino dat er daarvoor 2 verschillende capsules nodig zijn. Die zitten beide in de doos waarmee je dus maar 8 porties per doos hebt.

De verschillende smaken van Dolce Gusto en het bijhorende assortiment hebben ertoe bijgedragen dat ik mijn senseo toestel heb weggedaan, niet omdat het apparaat niet goed is, het heeft tenslotte jarenlang dienst gedaan, maar gewoon omdat ik de smaak van de andere koffies en het diverse aanbod lekkerder vind. Er is trouwens ook een Cappuccino van Dolce Gusto beschikbaar … maar die drank behoud ik toch liever voor mijn uitstapjes in de binnenstad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.