Doodgewone dingen

Bezig blijven

Tijdens deze periode, deze crisis, waarbij we gevraagd worden om zoveel als mogelijk thuis te blijven is het natuurlijk ook belangrijk om bezig te blijven.
Ik heb naast mijn Facebookgroepen, nog wel enkele hobby’s waar ik kan op terugvallen om mijn tijd mee te vullen. Maar een belangrijke eigenschap van een hobby is dat je er zin in moet hebben om deze te beoefenen. In normale omstandigheden is dat geen probleem omdat ik dan van de ene hobby naar de andere overschakel gewoon als ik daar zin in heb. Nu ligt dat wel een beetje anders.

Doorgaans breng ik de voormiddag door in mijn magazijn, omdat ik nog steeds, al is het maar als bijverdienste, als zelfstandige aan het werk ben. Ik verhuur namelijk etalagepoppen en werk nog bij enkele klanten als etaleur.
Beide diensten liggen natuurlijk nu ook stil en de zaak is ondertussen ook voor onbepaalde tijd gesloten.
In de namiddag trek ik dan de stad in waar ik foto’s en videoverslagen maak van Mechelen of van een andere stad die we bezoeken. Deze verslagen post ik dan op mijn Facebookpagina’s al naargelang het onderwerp:
Alles over Mechelen: https://www.facebook.com/groups/welkominmechelen/
Alles over citytrips naar andere plaatsen:
https://www.facebook.com/groups/347366646201631/

Maar ik heb nog een andere hobby, en dat is het maken van abstracte schilderijen. Dit doe ik meestal ook in mijn magazijn omdat al mijn schildersmateriaal daar ligt.

Alle goede dingen bestaan uit 3 ( is dat zo?)
Dus heb ik nog een andere hobby, bezigheid en die is ontstaan toen ik begon met het maken van video’s. Toen heb ik mij een keyboard aangeschaft en maakte met behulp van met muziekprogramma Soundtrap en music maker mijn eigen muziek voor deze video’s.

De muziek die ik in het verleden gemaakt heb kan je trouwens op mijn Soundcloud account gaan beluisteren: https://soundcloud.com/michaelgrieve

Maar met je hobby’s bezig zijn, daar moet je zin in hebben hé. En die zin ontbreekt er momenteel een beetje. Niet door de crisis, maar gewoon door het gevoel. Soms sta ik s morgens op en heb ik zin om te gaan schilderen, en de andere dag heb ik dan zin om muziek te maken of gewoon naar de stad te gaan om een video te gaan maken.
Het zal wel allemaal terugkomen eenmaal we ons leven terug gewoon op de sporen hebben geplaatst 😉

Hebben jullie hobby’s, of wat doen jullie om de verveling tegen te gaan tijdens het thuis zitten?

2 antwoorden »

  1. Je lijkt me een bezige bij maar de moed moet er inzitten hé. Bloggen, fotograferen waar het kan, fietsen om mij te verplaatsen en boeken lezen. Ja afwisseling is nodig en soms heb ik er ook geen zin in…

    • Het is inderdaad leuk om verschillende interesses te hebben zodat je naar je gemoed kan afwisselen. Maar op dit ogenblik moeten we iets hebben om ons bezig te houden en worden deze hobby’s ineens geen vrije keuze meer maar een noodzaak.
      Bedankt voor je reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.