Doodgewone dingen

Bezig blijven… met muziek

Ik ben geen type die graag boeken leest…. wel spijtig in deze periode waarin we zoveel als mogelijk gevraagd worden om thuis te blijven. Veel mensen zeggen dan, ik neem een goed boek, vlei mezelf comfortabel in de zetel, en droom weg bij het verhaal dat ik aan het lezen ben …
Ik dus niet.

Ik heb andere hobby’s zoals het onderhouden van mijn Facebookgroepen waarvoor ik foto’s en video’s maak. Ook leuk zou je denken, maar op dit moment ontbreekt mij de zin om de stad in te gaan om deze hobby uit te oefenen, en thuis video’s maken met ellenlange uitleg, gewoon om bezig te blijven, dat wil ik de kijkers van mijn groepen ook niet aandoen.

Muziek heb ik altijd al leuk gevonden. In mijn jeugdjaren was ik dj en had ook mijn eigen discobar.
Maar dat was vroeger … veel vroeger.
Tegenwoordig luister ik nog veel naar muziek en kijk naar optredens op Youtube.

Ondertussen heb ik mij een keyboard aangeschaft waarmee ik met behulp van Soundtrap en andere muziek-makende-software, muziekjes maak.

Het grote voordeel van deze opstelling is het feit dat ik alles door een koptelefoon beluister en zo niemand stoor.

Maar ondertussen ben ik toch aan het nadenken om terug andere instrumenten aan te kopen.

Misschien terug een gitaar …
Ik heb er in het verleden reeds gehad, 3 akkoorden leren spelen, maar nooit geweten hoe ik dat instrument moest stemmen waardoor de gitaar in de hoek van de kamer belandde en niet meer gebruikt werd.
Met drie akkoorden raak je al een heel eind, maar dan moet je gitaar wel juist gestemd staan hé.

Foto door 42 North op Pexels.com

Een andere optie, waar heel mijn huisgezin vast en zeker naar uit zit te kijken is een drumstel.
Dit kan natuurlijk niet door een koptelefoon, maar dat mag de sfeer niet drukken hé 😉

Foto door Rene Asmussen op Pexels.com

Welk muziekinstrument vinden jullie leuk, of bespelen jullie?
En …. vinden je huisgenoten dat leuk?
😉

Categorieën:Doodgewone dingen, Muziek

Getagd als:, , ,

5 antwoorden »

  1. Ooit geleerd gitaar te spelen. Ik bewonder vooral singer-songwriters. Zo vind ik ‘Liefde voor muziek’ ook een zalig programma. Radiomakers spelen deze dagen toch ook een voorname rol vind ik. Muziek werkt echt helend.

    • Wat ik alvast geleerd heb over muziek maken is, dat als muzikanten vlot op een instrument spelen ze daarvoor zeer hard en veel hebben moeten oefenen. En inderdaad, muziek werkt inderdaad helend.
      Bedankt voor je positieve reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.