Citytrips

Het was een raar Pasen 2020

En dit wordt er eentje om te onthouden… Niet omdat het zo leuk was, wel omdat het zo anders was.

Ik ben vandaag met mijn smartphone en Gopro de stad in geweest om foto’s en een video te maken en kwam in een verlaten stad terecht. Het was de eerste keer sinds weken dat ik nog de stad ben in geweest. Doorgaans ga ik in de voormiddag even met Goofy naar het park en dan blijf ik de rest van de dag thuis.
Ja, ik weet het wel, het was zondag vandaag, maar toch, in normale dagen ( maar wat is normaal) is er in de binnenstad toch meer beweging. Vooral veel toeristen die nu niet meer te vinden zijn.
Met de nodige afstand te houden, wat best lukte, ging ik vooral een beetje sfeer opsnuiven op de grote markt, en ging daarna de winkelstraten in.

In tegenstelling tot anders heb ik deze wandeling in de voormiddag gedaan omdat ik vreesde dat het in de namiddag toch drukker zou worden door wandelaars die toch even een frisse neus zouden komen halen.

De grote markt was mooi versierd met een paasboom met de nadruk op de gele bloempies. Mooi gedaan van de groendienst.

De lege terrassen vormden dan weer een schril contrast met de anders, zo drukke en bezige horecazaken op de Grote mark en omgeving. Gelukkig stond onze Sint Rombouts toren nog te blinken in het zonnetje.

Na een bezoek aan de Grote markt en omgeving ging de wandeling richting winkelstraten van Mechelen. Ook hier weinig volk op de straat, en ja, ik weet het, het is zondag vandaag, maar in deze periode maakt het eigenlijk niets uit welke dag het is. Voor velen onder ons zijn alle dagen gewoon hetzelfde.

Ook hier lege winkelstraten, die er dank zij het zonnetje, toch nog een beetje leuk uit zagen.
De winkeliers in Mechelen laten trouwens de moed niet zakken en aan verschillende zaken zie je de kleurrijke linten die ze in de stad opgehangen hebben om toch een vrolijke noot in het straatbeeld te brengen.

Ik had ook mijn Gopro bij en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om beeldjes te maken voor een video, maar die is nog niet meteen klaar.

Iets na de middag was ik terug thuis en bleef ik thuis voor de rest van de dag.

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.