Schilderij maken … soms lukt het niet van de eerste keer

Soms lukt het niet van de eerste keer …
Ik maak ondertussen al enkele jaren abstracte schilderijen, en soms maak ik ook een video waarin je het ontstaan van het schilderij ook kan volgen. Maar de camera staat ook niet altijd aan en ook niet bij elk schilderij dat ik maak.
Soms begin ik gewoon aan een nieuw schilderij zonder dat ik de moeite doe om mijn cameramateriaal boven te halen… Een beetje impulsief dus, moet kunnen 😉
En soms lukt het ook niet van de eerste keer.
En dat is dus ook gebeurd met een schilderij dat ik deze week gemaakt heb.
Deze dus …

Ik was eraan begonnen en dit was uiteindelijk het resultaat.
Soms vragen de mensen mij: Wanneer is een abstract schilderij eigenlijk af? Wel het antwoord is eenvoudig. Het is klaar wanneer het zo aanvoelt. En bij dit ontwerp had ik het gevoel dat het nog niet in orde was. Het was te chaotisch naar mijn gevoel, en er zat te weinig kleur in.
Maar ondertussen heb ik ook geleerd dat je altijd kan verder gaan tot het resultaat er één is waar je tevreden mee bent.
En dat heb ik dus ook gedaan. Eerst met afplaktape gewerkt om kleurrijke vakken toe te voegen.

Met plaktape …
Resultaat na het invullen van de tape

Maar daarmee was het resultaat al beter maar nog niet helemaal naar mijn zin … dus bleef ik doorgaan …
Met dit als eindresultaat …

Eindresultaat

Uiteindelijk heb ik meer kleuren in het geheel gebracht en ook de hardheid van het oorspronkelijke ontwerp afgezwakt.
Ben nu wel tevreden over het resultaat en dit schilderij zal dus ook zo behouden blijven.

Dus als je begint te schilderen, en het lukt niet helemaal … Je kan altijd nog verder gaan of gewoon met een spons over je schilderij gaan en opnieuw beginnen. Die spons zorgt er trouwens ook voor dat je een achtergrond vol afwisselende kleuren zal hebben 😉

Categorieën:Geen categorie

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.