Citytrips

Alle dagen foto’s en video’s maken

Het vraagt heel wat werk, het onderhouden van verschillende Facebookpagina’s , blogs en een Youtube kanaal.
Al deze pagina’s moeten “gevoed” worden. Er moet een regelmatige stroom van informatie komen, in de vorm van foto’s, video’s of van gewone artikelen, met of zonder achtergrond.
In Mechelen zijn er verschillende mensen die zo een Facebookgroep in leven houden en daar zeer intens mee bezig zijn om bijna dagelijks nieuwe berichten, in welke vorm dan ook, te posten. In normale dagen kwam ik deze mensen ook regelmatig tegen op diverse evenementen die in de stad doorgingen. Maar nu dus even niet …

Het is dan ook niet eenvoudig om in deze specifieke tijd steeds met nieuw materiaal op de pagina’s en groepen te komen, het vraagt heel wat inspanningen van de verschillende mensen die deze groepen beheren. Ja hoor, we zijn er zelf me gestart, maar niemand had deze periode op voorhand zien aankomen hé.

Ondertussen hebben we er onze draai in gevonden en weten ook dat we voorlopig niet moeten uitkijken naar evenementen om te gaan fotograferen of te filmen. Ieder van ons heeft een “niche” gekozen. Ik loop tegenwoordig bijna van natuurgebied naar natuurgebied om mijn video’s te maken. Ik probeer zowat alle bossen in de omgeving van Mechelen in beeld te brengen. En ondertussen heb ik er al een heel deel gedaan.

Deze blogpagina michaelgrieve.com zal voortaan dan ook het startpunt zijn voor veel dingen die ik in de toekomst gaa delen. Ik doe tenslotte veel verschillende dingen die ik graag op internet plaats: Informatie over mijn werk, mijn hobby’s, mijn schilderijen, wandelen in de natuur dichtbij en verder weg, of leuke plaatse bezoeken en in beeld brengen zowel met foto’s als video’s.

Mijn cameratas

Voor het maken van mijn video’s ga ik doorgaans op stap met mijn cameratas. Naast 2 Gopro’s heb ik een camcorder en een extra microfoon om beelden en geluid op te nemen.
Het maken van video’s is trouwens zeer tijdrovend en intens werk. Ik film doorgaans zo’n 3 tot 4 uur en zit daarna nog bijna even lang voor de pc om de video te monteren. Dit is ook de reden waarom ik dit niet dagelijks kan of wil doen. Ik probeer wel wekelijks een nieuwe video op mijn Youtube kanaal te plaatsen dat ik daarna op mijn verschillende pagina’s en groepen deel.

Al bij al, lukt het redelijk vlot om al mijn kanalen te onderhouden, zelfs in deze periode dat er niet echt iets nieuws te filmen of fotograferen valt. Maar met een beetje creativiteit lukt het wel.
Ik vertrek trouwens zelden met een plan. Doorgaans vertrek ik in een bepaalde richting, waar ik wel over nadenk, en ga dan op zoek naar één of ander natuurgebied waar ik een video over kan gaan maken.

Maar ooit zal het wel weer veranderen …
Dan kunnen we terug de stad in en genieten van evenementen, een terrasje doen en een koffietje drinken…
Laat ons nog even dromen 😉

Koffie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.