Doodgewone dingen

Zelf muziekjes maken

Ik heb een hele tijd zelf mijn muziek gemaakt als achtergrond voor mijn Youtube video’s. Het leek toen een eenvoudige manier om geen auteursrechten problemen te krijgen, tot ik na verloop van tijd toch enkele claims kreeg op muziek dat ik zelf gemaakt had.
Eigenlijk was dat ook wel te verwachten aangezien ik deze muziek maakte met Magix Musicmaker of Sountrap en andere muziek-makende-kanalen. Eigenlijk zorgen deze kanalen voor een canvas, een achtergrond met loops en geluiden zodat je eenvoudig zelf muziek kan maken. Je kiest dan een muziekloop, je plaatst er een ritme bij, past heel de boel aan, en werkt het geheel af met klanken en deuntjes van je keyboard…
Best leuk om te doen 😉
Met een externe midi keyboard kon ik dan de laatste hand leggen aan “mijn” creaties.

Ondertussen ben ik overgestapt op muziek van de Youtube en Facebook bibliotheek en op een pagina met rechtenvrije muziek.
Maar, van de tijd dat ik zelf mijn muziek maakte heb ik nog wel een heel kanaal met nummers die je kan beluisteren. Ik heb hiervoor een account op Soundcloud en daar kan je alle nummers beluisteren die ik vroeger gemaakt heb.
Dit is de link naar mijn muziekkanaal: https://soundcloud.com/michaelgrieve

Ondertussen staat mijn kanaal in de lijst van de 2000 beste songs. Ik sta reeds op nummer 1999 😉 (dus nog een klein eind om te gaan hé ( da’s nie waar zenne) Ik sta er zelfs niet in 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.