Mijn film en fotomateriaal

Het waait buiten, de parken zijn gesloten en het wordt ons afgeraden om onder bomen te gaan wandelen, dus blijf ik vandaag maar uit de natuur en zet ik mij hier voor mijn pc.
En wat gaan we dan doen vandaag?
Wel meestal vertrek ik zonder bepaald doel met mijn cameramateriaal en doorgaans beland ik dan wel in één of ander natuurgebied waar ik dan een video over ga maken … vandaag dus niet.
Maar wil je graag enkele van mijn honderden video’s bekijken, ga dan een kijkje nemen op mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/michaelgrieve en terwijl je daar toch bent abonneer dan even GRATIS op mijn kanaal zodat je steeds op de hoogte blijft van mijn nieuwste video’s.
Maar dan nu iets helemaal anders …..

Aangezien ik vandaag niet naar een natuurgebied kan gaan geef ik jullie een inkijk in mijn cameratas en laat ik jullie meekijken welke toestellen ik gebruik voor het maken van deze video’s.

Hetgeen niet in deze lijst voorkomt is mijn Smartphone, dat ik het meeste gebruik om foto’s te maken. Ik heb een Huawei en ben best tevreden van het resultaat van de foto’s die uit dit toestel komen.

Mijn videomateriaal:

In mijn cameratas zit heel wat materiaal. Mijn DSLR camera van canon EOS 700 D zit in een afzonderlijk schoudertas omdat ik dat toestel zelden meeneem tijdens mijn uitstappen. Dit toestel geeft warme beelden maar ik heb nogal wat problemen met de scherpstelling van dit toestel. Ik gebruik deze dus doorgaans op statief en gaat zelden met mij mee op stap in de bossen.

Wat ik wel veel gebruik zijn mijn Gopro hero 8 white en black. Het zwarte model gebruik ik tegenwoordig veel voor mijn recente video’s omdat deze een goede stabilisatie heeft en dat ook het beeld van dit toestel mij wel bevalt. IK heb voor deze toestellen een gorillapod en selfiestick om afstand te maken. De Gopro hero 8 black kan ik ook via mijn smartphone bedienen, wat op sommige momenten best handig is.
Als ik tijdens het filmen wil kunnen inzoomen gebruik ik mijn Panasonic Camcorder. Deze camera is handig om onderwerpen, waar je anders niet bij kan, toch via zoomfunctie dichterbij te brengen. Op deze camera kan ik ook een externe micro aansluiten voor beter klankresultaat. Hiervoor heb ik een Rode microfoon, die ik eveneens op mijn DSLR kan aansluiten. Een heel goede microfoon dat zeer mooie klank opneemt.
Het is doorgaans ook deze combinatie, Camcorder en Rode microfoon dat ik gebruik voor de opnames van mijn video’s over het maken van schilderijen.

Op dit ogenblik ben ik best tevreden met het materiaal dat ik gebruik, maar ik kijk altijd uit naar nieuwe toestellen en zal dan ook upgraden als ik dat nodig vind.
Ik film momenteel steeds in full hd en niet in 4K omdat ik weet dat mijn pc dat niet kan verwerken. Maar ook dat zal in toekomst misschien veranderen.
Om mijn video’s te verwerken gebruik ik software van Wondershare, namelijk Filmora. Ik ben hier best tevreden over, en ken het programma ondertussen ook al best vanbuiten zodat ik dat zeker nog een hele tijd zal blijven gebruiken.
Willen jullie graag zien wat resultaat er uit deze toestellen komt, kijk dan even op mijn Youtube kanaal of kijk even naar mijn meest recente video:

https://youtu.be/8G43_AdMtdE

Categorieën:Geen categorie

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.