art

Abstract schilderij Blue Stripes.

Vandaag enkele foto’s gemaakt van mijn meest recente schilderijen.
Deze noem ik Blue Stripes, een kleine verwijzing naar de blauwe strepen op dit schilderij.
Het schilderij heeft een afmeting van 50×50 cm en is gemaakt op canvasdoek op een houten kader.

Iets over mijn schilderijen.
Op Youtube heb ik naar veel instructie video’s gekeken over het maken van schilderijen, en met mijn achtergrond als zelfstandig etaleur, heb ik wel heel wat ervaring met het maken van composities. En het is dan ook deze ervaring en techniek die me helpt om abstracte schilderijen te maken, en vooral ook te weten wanneer zo een schilderij af is. Dat laatste is niet zo evident voor een abstract schilderij.
En hoe ben ik eraan begonnen?
Eerst ben in naar een goedkope winkel verf en canvasdoeken gaan kopen, een goede plaats om te beginnen …
Maar al snel kwam ik tot de vaststelling dat de verf niet van de beste kwaliteit was en al snel naar een soort modder veranderde als ik kleuren over mekaar plaatste. Dus dan maar overgestapt op een merknaam van schildersverf en ook de doeken werden aangepast naar betere kwaliteit. Ik wil hier wel even bijzeggen dat de goedkopere verf en doeken er wel voor gezorgd hebben dat ik verder gegaan ben met het maken van schilderijen, het was een goed startpunt.
Ondertussen heb ik al heel wat schilderijen gemaakt, en van verschillende ontwerpen heb ik een video gemaakt.
Zie hier een voorbeeld van een recent ontwerp: https://youtu.be/Amv2up1LrK0

En waarom maak ik die video’s voor mijn Youtube kanaal?
Dan moet je eerst een tijdje terug gaan in de tijd.
Vroeger heette mijn Youtube Kanaal, Het Etalagekanaal en stond het kanaal volledig in het teken van hetgeen waar ik toen mee bezig was, etaleren en de verhuur van etalagepoppen. Sinds kort is het kanaal aangepast en staat het gewoon op mijn naam. De oude video’s staan er nog steeds op en de nieuwe video’s staan onder afzonderlijke afspeellijsten op de pagina.
Bezoek mijn video kanaal via : https://www.youtube.com/user/michaelgrieve
Maar in feite zijn het allemaal dingen waar ik mee bezig ben of mee bezig was.
Ondertussen heb ik ook al een hele collectie van handgemaakte schilderijen.

1 antwoord »

  1. Hi Michael leuk bericht vind ik dit. Temeer omdat er veel overeenkomsten te vinden zijn tussen jou ontdekkingstocht en die van mij. Ook ik ben een echte doehetzelver hobbyist. Omstreeks 2010 ben ik op ontdekkingstocht gegaan. Zo goedkoop mogelijk de acrylverf en doekjes gekocht. Inmiddels schilder ik met de betere acrylverf en net als jij op kwalitatief beter canvas. Ben begonnen met landschapjes en inmiddels hoofdzakelijk abstract. Overigens mijn zoon heet Michael. Veel succes met deze prachtige hobby. Bezoek mij ook eens een keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.