Doodgewone dingen

Hoe het allemaal begon …

Lang lang geleden… zo begonnen de meeste sprookjes ….
Euh, waar was ik alweer gebleven? Ah ja, lang lang geleden, toen enz enz…

In mijn jonge jaren was mijn grote hobby mijn discobar. Zo heette zo’n ding toen nog. Twee draaitafels, een mengtafel, een versterker en boxen, natuurlijk ook aangevuld met de nodige lichteffecten.
Er werd toen ook nog gesproken tussen de liedjes la was het maar dat er toen nog geen snelstarters bestonden en je als dj moest blijven praten tot de volgende plaat begon.
Eigenlijk begon het allemaal in mijn kamer waar ik mijn eerste discobar met heel beperkte middelen in mekaar had gestoken.

Mijn eerste muziekinstallatie thuis

Eigenlijk was dit een samenraapsel van 2 platenspelers een bandopnemer en bijhorende boxen.
Ondertussen had ik ook reeds een basiscollectie van platen aangekocht.
Nadien ging het heel snel en mocht ik gedurende een gans jaar de huis dj van Cafe de Sax aan het station van Mechelen worden. Daar mocht ik met professioneel materiaal werken, 2 lenco draaitafels, een revox bandopnemer en een rodec mengtafel, reken daarbij een paar zeer goed klinkende boxen en de dansvloer dat bijna altijd vol stond onder de lichten van een uitstekende lichtinstallatie ;-).
Na dat jaar was het tijd om iets anders te gaan doen en zo kwam ik op het idee om een eigen discobar te maken en daarmee trouwfeesten en ball’s te gaan verzorgen.
De discober kreeg de naam Discobar Eurosound…

Dit was de eerste versie van mijn discobar. Een beetje kleurrijk maar de klank was ok. Twee draaitafels van het merk Lenco zorgden voor de platen terwijl de versterker van het merk Technics voor voldoende versterking zorgde voor zalen tot 300 personen. Meer als voldoende als je weet dat er nu maximum 200 man in een zaal mag zitten.
Maar de discobar werd snel nog beter ….

Nieuwe boxen, nieuwe opstelling en een vakkundiger opstelling en vooral een opstelling dat snel opgebouwd en afgebroken kon worden was het uiteindelijke resultaat.
Met een assortiment van meer dan 1500 singles en 400 lp’s ha ik een basis bij om aan de meeste vragen van de feestvierders te kunnen voldoen.
Naast mijn platencollectie had ik op een sony bandopnemer ook mijn jingles en spelletjes staan…. jaja, dat gebeurde toen allemaal šŸ˜‰

Het is uiteindelijk met deze discobar dat het verhaal gestopt is. Nachten lang muziek gaan spelen om daarna nog te gaan werken was geen goede regelmaat.

Ik luister nu nog steeds veel naar muziek op Youtube… en het is dikwijls muziek uit de jaren stillekes, maar het is ook uit die tijd dat ik kom šŸ˜‰

Categorieën:Doodgewone dingen, hobby

Getagd als:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.