etalagepoppen

Kuitpin of voetpin, wat is het verschil?

Laat mij eerst verduidelijken dat ik het hier heb over hulpmiddelen om een etalagepop te laten staan …
Zo, nu we dit uit de weg hehben kan ik naar het onderwerp overschakelen šŸ˜‰

Een etalagepop, alvast een staand model, is doorgaans voorzien van een voetplaat en een pin om de etalagepop op deze plaat te bevestigen Er zijn uitzonderingen op deze regel, maar die gaan we vandaag niet bespreken om het niet nog ingewikkelder te maken.

De meeste etalageppppen staan op een voetpin. Zie voorbeeld hieronder.
Een voetpin gaat onderaan de voet in de hiel van de pop en op deze wijze blijft de etalagepop dan ook stabiel recht staan. Een nadeel aan dit systeem is dat de etalagepop dan geen schoenen kan dragen omdat de pin dan door de schoenen moet gaan. Sommige winkeliers hebben dat opgelost door speciaal schoenen te voorzien met een gat waar de pin doorkan, en deze schoenen altijd gebruiken bij het opzetten van de pop.
Een oplossing zoals een ander natuurlijk, maar je bent wel een paar schoenen kwijt die niet meer verkoopbaar zullen zijn.

En dan hebben we de kuitpin, een bevestiging die op al de etalagepoppen die ik verhuur, terug te vinden is.
Je kan deze kuitpin over de gewonen voetpin plaatsen maar er zijn ook kuitpinnen die op zichzelf staan en geen voetpin nodig hebben.
Het grote voordeel van deze bevestiging is dat de voet gewoon met schoenen kan geetaleerd worden , aangezien deze pin achteraan de kuit bevestigd word en de voet niet geraakt wordt.
Maar opgelet, je kan niet alle schoenen of laarzen gebruiken omdat de kuitpin de vrije hoogte achteraan het been bepaald. Is je schoen voorzien van een hoge hak, zal de pop de neiging hebben om voorover te vallen en ook hoge laarzen zullen niet kunnen dienen als je de kuitpin wil gebruiken.
Zie hier een voordeeld van een kuitpin.

Bij het gebruik maken van een kuitpin is het belangrijk om eerst de pin achteraan in het beel te plaatsen en daarna in de voetplaat. Het bevestigingsdeel achteraan in het been is delikaat en zou anders durven breken.

Met andere woorden: Het gebruik van ee kuitpin geeft je meer vrijheid dan een gewone voetpin, maar je kan deze enkel gebruiken als je etalagepop voorzien is van een aansluiting voor deze kuitpin. Dit zie je meteen bij de aanschaf van de etalagepop. Nadien kan je dit niet meer aanpassen.

Wil je meer weten over etalagepoppen kijk dan op mijn Youtube kanaal waar ik met video’s meer uitleg geef. Je vind deze video’s hier: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzFtPzf5otJtTQoRwwN9OezTZL791eqRz

Meer informatie over mijn diensten op https://etalagepoppen.be/
Etalagepoppen huren? Vraag eerst een vrijblijvende offerte via dit handige formulier:
https://fd2.formdesk.com/michaelgrieve/form1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.