Doodgewone dingen

Mijn eerste schilderwerkjes

Ondertussen heb ik mij wat schildersmateriaal aangeschaft, een kast vol, als ik echt eerlijk moet zijn. Ik heb zelfs dingen gekocht waar ik niet eens van wist waarvoor ze moesten dienen, maar die ik na het bekijken van informatie op het internet toch maar meteen in huis, en nodig, had. Van voorzienigheid gesproken 😉
Het verhaal is bij mij dus begonnen na de aankoop van een setje schildersgerei. Ik was het al veel langer van plan, maar heb deze keer dan toch de knoop doorgehakt.
Ik stond dus thuis met een doos gouache-verf. Wist ik veel dat ik eigenlijk een doos plakkaatverf in mijn bezit had. Niet dat dit minderwaardig is maar als beginnend schilder heb je dan wel terug het lagere-afdeling van de school-gevoel dat weer naar boven komt.
Maar ik liet mij niet kennen en ben er meteen ingevlogen, met het gekende resultaat waar ik in een vorige blog reeds over schreef.
Met dat schilderij in het achterhoofd en een nieuwe op de tafel had ik wel meteen het gevoel dat ik graag een andere richting uit wou. Mixed media, leek me wel iets.
Bij deze techniek gebruik je zo wat alles dat je kan/wil om je schilderij/collage te maken. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan, enkel je eigen creativiteit en het uiteindelijke resultaat telt.
Ik kocht ondertussen een heel assortiment acrylverven met bijhorende canvassen, borstels, gels, enz. Het assortiment is enorm uitgebreid dus laat je gerust gaan als je naar een hobby of kunstwinkel gaat.

Voor een eerste werk ben ik begonnen met het gebruik te maken van takjes. Je hoeft niet ver te zoeken, soms liggen de leuke dingen gewoon voor het rapen.
En die takjes had ik toevallig liggen.
Na een grondlaag op mijn canvas gelegd te hebben kon ik beginnen opbouwen.
En dit was het uiteindelijke resultaat.
Een zandkleurig werk van zo’n 30 op 40 cm met opmerkelijke warme tinten..

IMG_1816

Vandaag had ik dan ook meteen zin om in die richting verder te gaan en het geheel toch iets verder in detail uit te werken.
En foto in de achtergrond toevoegen zou het geheel een meer gericht doel geven.
Ik zag toevallig een foto van een deur liggen met daarrond een mooi tafereel en besliste om dat in de schilderij te bewerken.
Na extra kleur en rasters gebruikt te hebben kwam ik tot dit resultaat.
IMG_1818
En terwijl deze canvas lag te drogen heb ik nog even geoefend met het maken van een abstract schilderij.
Ik hou niet van een te drukke lijnenspel en hield het resultaat dan ook sober.
Er kwamen uiteindelijk 2 werkjes uit mijn palet geschoven…
IMG_1821

IMG_1826

Deze 2 werkjes staan op zwart kadapak karton.

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.