Mechelen

Een wandeling in het Vrijbroekpark

Zo’n twee keer per dag trek ik mijn wandelschoenen aan en trek samen met Franky, mijn border collie, naar het vrijbroekpark voor onze dagelijkse uitstappen. Een border collie kan best wat beweging gebruiken en dat is voor mij niet anders.

Vandaag heeft het goed geregend en dat maakte het plaatje net iets anders. De paden waren nat terwijl de zon terug begon te schijnen. Deze combinatie legt andere accenten in het al zo veel veranderende beeld van dit domein. Doordat ik dagelijks dit park bezoek ben ik mij, sinds ik die wandelingen nu maak, meer bewust van de veranderingen van de seizoenen. En sommige van die seizoenen dragen ook mijn voorkeur. De herfst is zeker een mooi ogenblik om het park te bezoeken en ook de lente met het opnieuw openbloeien van de natuur is zeker een aanrader. Ik sta steeds versteld van de vele klanken dat er uit de bomen op mij afkomen, en op de eekhoorns die gepast en ongepast over de paden de bomen inlopen waarbij meteen mijn hond ook in actie wil komen uiteraard.

Aangezien ik dikwijls vroeg of laat op stap ga, heb ik in de wintermaanden dikwijls het gevoel alleen in het park op stap te zijn. Tijdens de zomermaanden tracht ik zelfs opzettelijk de drukke momenten te vermijden. De zondagnamiddag is het soms zeer druk als het zonnetje van de partij is. Ook tijdens evenementen komt er doorgaans een massa volk naar het domein afgezakt.

Oogstfeesten 2009

Ik ga hier zeker niet beweren dat het Vrijbroekpark in Mechelen het mooiste park is, maar het mag zeer zeker gezien worden. Het wordt schitterend onderhouden door een toegewijde ploeg van werkmannen en vrouwen. Perkjes worden regelmatig van nieuwe bloemen voorzien en ook in het park zelf worden regelmatig nieuwigheden geplaatst zodat het steeds een beetje een ontdekkingstocht is als je een tijdje niet meer in het domein geweest bent.

Psst, vergeet niet even te verpozen in één van de twee tarvernes die op het domein te vinden zijn 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.