Doodgewone dingen

Geen Schatten op de Zolder

En terwijl de klokken van de naburige kerk de parochianen oproept om naar de kerk te komen, terwijl we eigenlijk niet in groep naar buiten mogen komen, begin ik hier te schrijven aan mijn verhaaltje over “Geen schatten op de zolder”.

Tijdens deze crisisperiode, waarbij de burger gevraagd wordt om binnen te blijven, ben ik deze week een dagje gaan doorbrengen op onze zolder. Je weet wel, die plaats waar je alles legt dat je op dat ogenblik niet nodig hebt maar misschien nog ooit eens zal kunnen dienen.( niet dus)
Op die manier krijg je heel wat rommel bij mekaar op een zeer onhandige plaats om op te ruimen. Want, geef nu toe, na verloop van tijd ligt de zolder vol met onnodige dingen en is het een hele opdracht om alles van boven naar beneden te brengen … ik doe dat morgen wel eens 😉

Maar tijdens deze dagen trachten we dan toch een zinvolle invulling van onze dag te vinden. Er zijn natuurlijk wel altijd enkele taken die nog op afwerking liggen te wachten, maar je kan toch ook niet het risico lopen om een taak niet te kunnen afwerken omdat toevallig de Brico gesloten is en je geen materiaal kan gaan halen dat je toevallig nodig hebt om de taak af te werken.
Een zolder opruimen kan nog net. Later alles naar beneden brengen en naar het containerpark brengen wordt op een latere datum ingeplant.

Ik bespaar jullie hierbij de afbeeldingen van hoe de zolder er eerst uit zag. De foto’s geven een beeld van hoe de zolder eruit zag na een basis opkuis beurt.
Binnenkort krijgen we gans nieuw dak, inclusief nieuwe isolatie, dus is het handig dat de zolder zelf er een beetje proper bij ligt.

Het is natuurlijk wel een bezigheid als ik dan toch binnenshuis bezig moest blijven, maar het is toch een stofferige bedoening geweest om al deze “Geen schatten op zolder” vanonder het stof te halen en toch min of meer een beetje bij mekaar te steken.
De volgende stap wordt zeker alles naar beneden en daarna naar het containerpark brengen. Want als ik alles bij mekaar gezet had kwam bij mij dan toch de vraag naar boven waarom we deze dingen ooit op de zolder hebben bewaard.

Ondertussen ben ik terug naar beneden gegaan en de laatste opruimbeurt wordt dan opgeschoven naar een datum wanneer het containerpark terug open is, wanneer we terug mogen gaan en staan waar we willen, en vooral wanneer ik nog eens zin heb om de rest van de opkuis te doen, al zal dat wel moeten gebeuren voor de werkmannen ons nieuwe dak komen plaatsen … binnenkort dus.

In een hoekje staan ook mijn 2 JB-System boxen … die mogen blijven 😉

Categorieën:Doodgewone dingen

Getagd als:, ,

3 antwoorden »

  1. Toen ik eind 2018 verhuisd ben van een groot huis naar een mooi appartement, heb ik alles door de mangel moeten halen. Van alles wat ik had heb ik 4/5 de weg gedaan. Nog geen spijt gehad, misschien enkele boeken die ik nog graag had gehad. Veel kuiswoede 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.